901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Po kratki bolezni umrla legendarna pevka

1. 12. 2022; 11.00
Avtor: V.M. / STA
Christine McVie

Christine McVie foto: Profimedia

V bolnišnici je umrla Christine McVie, angleška kantavtorica in klaviaturistka, ki je v sedemdesetih letih zaslovela kot članica skupine Fleetwood Mac.

V  79. letu starosti je umrla nekdanja članica skupine Fleetwood Mac Christine McVie. Žalostno vest je javnosti sporočila njena družina.

V družinski izjavi, objavljeni na družabnih omrežjih McViejeve, piše, da je umetnica umrla mirno v bolnišnici po kratki bolezni.

Christine McVie foto: Profimedia

Legendarna skupina Fleetwood Mac je v ločeni izjavi McViejevo, ki se je skupini pridružila leta 1970 ob skladbi Rumours in je napisala številne njihove uspešnice, označila za resnično enkratno, posebno in nadvse nadarjeno.

"Bila je najboljša glasbenica, kar jih lahko ima kdo v svoji skupini, in najboljša prijateljica, kar jih lahko ima kdo v svojem življenju," so še zapisali v izjavi.

Umetnica se je rodila 12. julija 1943 v Angliji kot Christine Anne Perfect. Leta 1967 se je pridružila blues skupini Chicken Shack, s katero se je redno srečevala pri skupini Fleetwood Mac. Igrala je tudi klavir pri številnih skladbah Petra Greena z drugega albuma skupine Fleetwood Mac z naslovom Mr. Wonderful.

prejšnji članek
Kmetija: Aljaža mama javno pohvalila
Resničnostni šovi
Kmetija: Aljaža mama javno pohvalila
naslednji članek
Arijannin bivši postal finalist izbora Mister Slovenije
Resničnostni šovi
Arijannin bivši postal finalist izbora Mister Slovenije
#obraziavenija
obraziavenija