pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Miha Deželak: Bistvo je, da jim vliješ neko upanje, da niso sami

21. 12. 2022; 05.00
Avtor: K.M.
Miha Deželak Bistvo je, da jim vliješ neko upanje, da niso sami

Miha Deželak upa, da Slovenija spet zbere več kot milijon sredstev. foto: Jon Razinger

Jutri se začenja že osmi dobrodelni 28-uri maraton ekipe Radia 1. Katera zgodba je najbolj ganila Miho Deželaka?

Miha Deželak je za časopis Novice Svet24 razkril, da ekipa upa, da jim tudi letos uspe to, kar so dosegli v letih 2021 in 2020. Želijo si, da z zbranimi sredstvi spet presežejo milijon evrov, saj lahko s tem pomagajo večjemu številu tistih, ki pomoč potrebujejo. Ekipa, ki bo jutri začela oddajati pred Magistratom v Ljubljani je sicer še pod vprašajem. Zakaj? Jana Morelj je bila namreč pozitivna na koronavirus. Zdaj pa vsi skupaj upajo, da bo jutri negativna in se bo sodelavcema lahko pridružila v programu. V živo seveda, saj je tako najbolj avtentično. 

Pošlji SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na številko 1919 ali pa se oglasi v svoji najbližji dm prodajalni (do 22.12. do konca dne), kjer lahko doniraš od 50 centov do 5 eur in pomagaš socialno ogroženim družinam. Če pa bi želel donirati več, pošlji mail na: fundacija@radio1.si. Svoj prispevek lahko oddaš tudi preko QR kode. Več informacij najdete tukaj >>KLIKNITE<<.

Katera zgodba je najbolj ganila Miho Deželaka?

Simpatični in srčni voditelj ob tem vprašanju ne izbere samo ene zgodbe, ampak pojasni, katere so tiste stvari, ki se ga najbolj dotaknejo. "Meni osebno so najlepše zgodbe te, ko pridejo ljudje in rečejo: še pred leti smo mi potrebovali pomoč in smo jo tudi dobili, zato zdaj, ko smo v boljši situaciji, še toliko bolj z veseljem doniramo z veseljem za druge, ker mi razumemo, v kakšni stiski se lahko človek znajde. Ker to se lahko zgodi komur koli, meni in tebi... nekaj se podre, pride kaj nepričakovanega, kakšni dolgovi ali bolezen in hitro se sesuje cel cvet. Takrat potrebuješ nekoga, ki ti pomaga in te dvigne, da nisi sam. poznamo zgodbe in ljudi tudi obiščemo, preverimo, kako se je stanje spremenilo, v kakšni meri se je spremenilo, kaj je za njih drugače. Bistvo pa je to, da jim vliješ neko upanje, da niso sami in osamljeni. Da je nekdo opazil, da so v težavah in da jim pomaga."

Bo ekipa jutri popolna? foto: Jon Razinger

Ne zamudite koncerta

Jutri, 22. decembra 2022, se v središče Ljubljane, natančneje na Kongresni trg, vrača tudi veliki dobrodelni decembrski glasbeni žur z dobrim namenom. Koncertno dogajanje se prične ob 19. uri, večer pa bodo povezovali glavni trije dobrotniki - Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak. Na odru jim bodo družbo delali tudi ostali voditelji Radia 1.

Po tem, ko so 2018 in 2019 napolnili Kongresni trg s predstavo Denisa Avdića in koncertnim shovom Znan obraz ima tvoj glas, so letos pripravili pravi rock žur.

Koncert bo odprla ena najbolj popularnih hrvaških rock skupin Vatra. Nadaljevali bodo nostalgično s skupino Flirrt in njihovimi največjimi hiti. Nato bo ozračje ogrel eden in edini Miran Rudan z bandom Indesign. Decembrskega časa si ne predstavljamo brez hita Na božično noč, kjer se mu bodo na odru pridružili tudi voditelji Radia 1. Za super finale super dobrodelnega žura pa bodo poskrbeli California.

prejšnji članek
V javnosti goli posnetki Luke Basija
Svet slavnih
V javnosti goli posnetki Luke Basija
naslednji članek
Obdarovanje hišnih ljubljenčkov?
Moda&Lepota
Obdarovanje hišnih ljubljenčkov?