benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Snemanje videospota za pesem Zvončići so morali nenehno prekinjati

23. 12. 2022; 02.30
Avtor: V.M.
marko-bogdanović---zvončići

MARKO BOGDANOVIĆ - ZVONČIĆI foto: Promo foto

Slovenski pevec je želel pesem Zvončići oplemenititi s praznično kuliso Kranjske Gore. Poglejte, kaj se jim je dogajalo, ko so snemali razigrano videozgodbo.

Slovenski pevec Marko Bogdanović je po nekajletnem glasbenem premoru presenetil s prazničnim videospotom in pesmijo Zvončići. Preverite, zakaj je bilo snemanje prava atrakcija za turiste ter kako se je rodila razigrana pesem, ob kateri bodo zagotovo tudi vas zasrbele pete.

Marko, kakšno je sporočilo vaše praznične pesmi? Kaj ste želeli z njo pričarati poslušalcem?

Ideja za pesem Zvončići se mi je porodila že med lanskoletnimi božičnimi prazniki. Takrat smo še vedno imeli protikoronske ukrepe in v zraku je bilo še vedno čutiti neko napetost, ljudje so bili še vedno napeti in videlo se je, da prazniki niso to, kar bi morali biti. Vse to je nekako vplivalo tudi name. Prav zato je pesem malce nostalgična, na svoj, sicer bolj oseben način namreč govori o nekih boljših časih. Pred letošnjimi prazniki pa sem pesem skupaj z hrvaškim avtorjem besedil Hrvojem Šeparovićem dokončal in jo nato tudi objavil.

MARKO BOGDANOVIĆ - ZVONČIĆI foto: Promo foto

Videozgodbo ste posneli v Kranjski Gori, se je med snemanjem pripetila kakšna zanimiva prigoda?

Ker tudi sam prihajam iz gorenjskega konca, rojen sem namreč na Jesenicah, sem vedel, kako lepo je Kranjska Gora okrašena v času novoletnih praznikov. Kranjska Gora s svojo alpsko kuliso je bila točno to, kar sem iskal in na občini so nam z veseljem priskočili na pomoč ter nam omogočili snemanje na Božičnem sejmu. Še enkrat se jim od srca zahvaljujem.

Med snemanjem se je zgodilo to, da je bil moj plešoči medved prava atrakcija in super zvezda. Medo, ki nastopa v videospotu je v hipu obnorel mimoidoče turiste in otroke, ki so se z njim želeli fotografirati in deliti svoje fotografije na družbenih omrežjih. Tako smo morali snemanje prekinjati vsake tri minute. V resnici je bilo prav zabavno, sam bi verjetno naredil enako. (smeh)

MARKO BOGDANOVIĆ - ZVONČIĆI foto: Promo foto

Izbrali ste kuliso podalpske dežele, prepevate pa v hrvaškem jeziku, kar sicer odlično zveni, pa vendar - zakaj takšna odločitev?

Želel sem narediti nekaj originalnega, kar je tudi vedno vodilo pri mojem ustvarjanju. Božič in gore gredo vedno skupaj, mi pa imamo to dobesedno pred nosom. Veliko potujem po svetu in verjemite mi, da ljudje, ko jim omeniš božič, najprej pomislijo prav na alpske kraje. V hrvaškem jeziku prepevam že dolgo časa, hkrati pa sem želel tudi gledalcem video spota pokazati naše kraje. Vem tudi, da imajo tudi poslušalci s področja bivše skupne države naše gorske kraje še posebej radi.

Za slovenske poslušalce je značilen kritičen odnos do truda domačih glasbenih ustvarjalcev. Slednje je moč jasno videti zlasti na spletu, kjer komentatorji nove pesmi in izvajalce brez zadržkov pospremijo s kritično besedo. Kako je na tem področju pri sosedih? Je prijetneje ustvarjati za hrvaške poslušalce?

Na to sem se v resnici že navadil. Moral sem se, tako kot verjetno večina glasbenikov. Glasbo predvsem ustvarjam, ker je bila glasba vedno del mene. V letih ustvarjanja se mi je nabralo veliko pesmi, ki jih v resnici nikoli nisem objavil ali dokončal. Sedaj sem se odločil, da svoje pesmi dam med ljudi. Ljudje v prvem trenutku sodijo iz različnih vzgibov, ki se morda samega glasbenika niti ne tičejo. S časom se to nato malce spremeni. Pri sosedih ne vidim neke strašne razlike, kar se tega tiče. Je pa res, da bolj ko greš proti jugu, da so tam ljudje morda bolj odprti, vsaj, kar se glasbe tiče. Lažje te sprejmejo. Povsod se najde veliko dobrega in malce slabega. Zame so vsi ljudje enaki.

prejšnji članek
Padec in izpah sklepa - kako pravilno ravnati?
Zdravje
Padec in izpah sklepa - kako pravilno ravnati?
naslednji članek
Če bo otrok dobil preveč igrač, jih ne bo znal ceniti
Zdravje
Če bo otrok dobil preveč igrač, jih ne bo znal ceniti