900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Glasbenik in podjetnik: Rok Švab zna poskrbeti za zaslužek

26. 1. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
rok-švab, modrijani

Rok Švab foto: Promo foto

Član priljubljene zasedbe Modrijani se ni usmeril le na glasbene odre. Ste sploh vedeli, da je tako iznajdljiv poslovnež?

Roka Švaba najbolj poznamo kot harmonikarja ansambla Modrijani, mnogi pa seveda vedo tudi to, da že 19 let vodi svojo zasebno glasbeno šolo, kjer poučuje igranje diatonične harmonike. A če ste mislili, da so kvalitetnega poučevanja deležni zgolj tisti, ki se lahko pripeljejo na sedež šole v Novo Cerkev, temu ni tako, saj učenje poteka tudi na drugih koncih Slovenije.

»Poleg tega, da želimo učence naučiti kakovostnega igranja, si v šoli prizadevamo vsakega naučiti ljubezni do glasbe in kako si z glasbo polepšati življenje, kako se v norem tempu življenja za trenutek ustaviti in prisluhniti lepi skladbi ali zaigrati prijetno melodijo,« je pred časom za revijo Lady pojasnil Rok, ki ima v okviru šole tudi čisto pravi harmonikarski orkester.

Rok širi ljubezen do glasbe tudi med mlado generacijo. foto: Harmonika VOX

Rokova poslovna žilica pa je z odprtjem glasbene šole pravzaprav šele dobila zalet, saj je kasneje pogumno zaplaval še v nekoliko bolj razvejane poslovne vode. Ustanovil je namreč podjetje VOX NOVA d.o.o. tekom katerega s partnerskim podjetjem iz tujine izdeluje lastno blagovno znamko harmonik, hkrati pa se je usmeril v založništvo, saj skrbi za kvalitetno slovensko glasbo tekom glasbene založbe VOX. »Naše podjetje se poleg založništva ter izdelave in prodaje harmonik ukvarja tudi z razmnoževanjem CD in DVD medijev, ki jih za nas, kot edinega ponudnika v Sloveniji, izdeluje partnersko podjetje iz tujine,« še zasledimo na spletni strani podjetja.

A tudi to še ni vse, glasbenik in podjetnik nudi tudi izposojo glasbil, mimobežno ponuja možnost financiranja, v času epidemije pa je celo presenetil s podatkom, da se je s prijateljem lotil projekta izdelave nagrobnikov.

»V življenju je vedno polno izzivov in treba je biti ves čas aktiven,« pravi Rok, ki je lahko za zgled vsem tistim, ki zgolj čakajo, da bi jim v naročje padla sreča. 

Rok Švab foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Bi prepoznali Karolino po vrnitvi v realnost?
Resničnostni šovi
Bi prepoznali Karolino po vrnitvi v realnost?
naslednji članek
Slovenski televizijski kuhar bo spet očka
Resničnostni šovi
Slovenski televizijski kuhar bo spet očka