nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Fantje skupine Firbci navdušili s sodobno polko

25. 1. 2023; 06.00
Avtor: V.M. / PR
FIRBCI 2021

FIRBCI foto: pr

Glasbena zaseba Firbci je postregla s tako divjo polko, da vas bodo zagotovo zasrbele pete. Bomo čakali na poletje ali se boste zasukali med snežinkami?

Fantje glasbene zasedbe Firbci se lahko pohvalijo s krasnim zaključkom leta. Na festivalu  narodno zabavne glasbe v Dolenjski toplicah so namreč postali dobitniki plakete Jože Skubica za najboljšo vokalno izvedbo, v novo leto pa zakorakali z novo divjo polko 'DE JAVU'.

Fantje so dobitniki plakete Jože Skubica za najboljšo vokalno izvedbo. foto: PR

"Nova polka 'DE JAVU' je drugačna. Polka je aranžirana s sodobnimi efekti, kar je malo drzen poizkus, vendar mislimo, da gremo v pravo smer. Poslušamo namreč srce in svoje ideje, vse to pa želimo pokazati širnemu občinstvu, ki  uživa v ritmu polke. Polka kliče poletju in vročih veselicah. Firbci komaj čakamo  poletje, ker je za nas najljubši letni čas," so fantje povedali o polki, ki jo je ubesedil in ji nadel melodijo Gašper Šinkovec, medtem ko se pod priredbo podpisuje Rok Švab.

SKUPINA FIRBCI PREDSTAVLJAJO NOVO DIVJO POLKO " DE JAVU" foto: PR

Poslanstvo simpatičnih fantov

Štiričlansko fantovsko zasedbo združuje ljubezen do glasbe in domovine, do slovenske besede in ohranjanja pristne slovenske domače glasbe, s kančkom pridiha sodobnega časa. V slovenski glasbeni prostor želijo vnesti malo drugačno glasbo, kot je običajna narodnozabavna glasba.  Želijo ustvarjati glasbo za generacijo "Firbcev", s katerimi bi radi žurali dolge noči na norih zabavah po Sloveniji.

prejšnji članek
Natalija Verboten nikoli ne izpusti priložnosti za dobro zabavo
Svet slavnih
Natalija Verboten nikoli ne izpusti priložnosti za dobro zabavo
naslednji članek
Dončić na tekmi pokazal 5-letno hči
Svet slavnih
Dončić na tekmi pokazal 5-letno hči