nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Natalija Verboten nikoli ne izpusti priložnosti za dobro zabavo

25. 1. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Natalija Verboten

Natalija Verboten foto: Sašo Švigelj

»Na Štajerskem je za nas to res skoraj državni praznik, samo da nimamo prosto, ga pa pomensko jemljemo zelo resno,« nam je zaupala Natalija.

Natalija Verboten je že vrsto let ena izmed najbolj priljubljenih slovenskih glasbenih izvajalk. Zato niti ni presenetljivo, da lahko v njeni glasbi in odrski energiji uživamo na vseh večjih zabavah. Nič drugače ne bo niti na letošnjem Kurentovanju, ki pa zanjo seveda ne bo prvo. »Že skoraj trideset let nastopam po vsej Sloveniji, v tem času sem seveda stala na odrih vseh večjih pustovanj in kurentovanj. Seveda sem nastopala tudi že na Ptuju, kjer dajo veliko na ta praznik. Na Štajerskem je za nas to res skoraj državni praznik, samo da nimamo prosto, ga pa pomensko jemljemo zelo resno,« nam je zaupala Natalija. 

Redno se šemijo

Morda ravno zaradi tega, ker tudi Natalija z družino živi na Štajerskem, vse običaje jemlje zelo resno. »Vsi se našemimo in o tem že vnaprej razmišljamo. Odkar sta otroka, je še več priprav, spečemo flancate, krofe, da je to vzdušje, ki ga dobijo v šoli, potem tudi doma. Na Štajerskem, sploh v okolici Ptuja, pa je to tako velik praznik, da si domačini jemljejo tudi dopust.« Bo na odru karnevalske sobote stala našemljena? »Seveda,« odločno pove pevka in doda: »Pričakujete lahko noro zabavo, splet mojih uspešnic, vseh, ki jih poznajo, v kombinaciji s skupino Plamen, noro pustno vzdušje, takšno, ki se za Ptuj in okolico spodobi. Ne izdam, v kaj bomo oblečeni. Mi že imamo priprave in na odru bomo polni energije in nabiti z dobro voljo.« Pevka, ki je znana po tem, da ne izpusti priložnosti za dobro zabavo, še dodaja, da na kurentovanjih vedno rada nastopa. »To je veliko veselje, sem izvajalka, ki skrbi za zabavo ljudi, pust je samo veliko veselje in zabava. Skupaj preganjamo temačno obdobje, ki ga zima prinese s sabo, in kličemo pomlad z vso dobro voljo in veseljem.«

Tudi Natalija Verboten se je med energičnim nastopom odžejala s Costello. foto: M24

Pred nastopi še na dopust

Natalija je sicer tik pred odhodom na dopust, saj bodo z družino letošnje zimske počitnice preživeli na snegu. Natančneje v Kranjski Gori. Natalija nam je priznala, da je lansko leto po približno 15 letih spet stopila na smuči, a da letos nadaljuje učenje, saj želi biti na smučišču kar se da sigurna vase.

Pusta sobota

V karnevalski dvorani Sava Campus Ptuj, ki bo v času Kurentovanja še povečala svoje kapacitete, bodo na pustno soboto, 18. februarja, za zabavo skrbeli Jasmin Stavros, Natalija Verboten, Gadi in Buryana. Najcenejše vstopnice za Kurentovanje 2023 lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Na voljo je tudi nakup vstopnice, ki omogoča vstop na vse prireditve v karnevalski dvorani (zgolj za stojišče v parterju) in je prenosljiva.

prejšnji članek
Slovenski televizijski kuhar bo spet očka
Resničnostni šovi
Slovenski televizijski kuhar bo spet očka
naslednji članek
Fantje skupine Firbci navdušili s sodobno polko
Svet slavnih
Fantje skupine Firbci navdušili s sodobno polko