franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jan Plestenjak ponosen na svoje korenine

25. 1. 2023; 09.00
Avtor: V.M.
jan-plestenjak

Jan Plestenjak foto: Rok Hribar

Glasbenik je v TV intervjuju navdušil s svojim modrim razmišljanjem. Če bi mu prisluhnile množice, bi se v zavesti ponižnih Slovencev zagotovo nekaj, če ne veliko premaknilo …

V oddajo Arena so povabili priljubljenega glasbenika Jana Plestenjaka, ki naj bi z voditeljem poklepetal na temo izbire tujih izvajalcev za javne prireditve. Na otvoritvi tradicionalnega ptujskega Kurentovanja bo namreč za veselo vzdušje skrbela srbska turbo pevka Ceca.

Če je morda voditelj pričakoval, da bo Jan pograbil priložnost in o tem izrekel kakšno krepko, se slednje ni zgodilo. No, v resnici je v studiu RTV Slovenija s svojim modrim razmišljanjem pustil tako velik pečat, da bodo njegove besede še dolgo odzvanjale med zidovi.

Jan je namreč razložil, da goji spoštovanje do vseh glasbenikov, ne glede na slog in jezik, zato bi se mu zdelo zelo narobe, da bi tekom zakonov in prepovedi narekoval ljudem, kaj morajo in kaj ne. Zdelo bi se mu celo izpod časti. »Jaz ne poznam tega primera, ampak če je zasebni organizator, se meni zdi popolnoma prav, da izbere, kar želi. Saj smo na trgu, a ne? Če pa so organizatorji občine (gledano na splošno, ne na dotični primer) in je vključen slovenski davkoplačevalski denar, pa mislim, da mora vsak sam razmisliti, ali je to prav, ali ne.«

Kot smo preverili, na Kurentovanju sicer vsako leto nastopajo glasbeniki iz nekdanje skupne države. Letos bodo poleg Cece nastopili še člani skupine Leteći odred, Jasmin Stavros, Dražen Zečić in Klapa Intrade. Sicer pa so med nastopajočimi večinoma slovenski izvajalci: Siddharta, Magnifico, Kingston, Rok’n’band, Natalija Verboten, Saša Lendero, Čuki in Ribič Pepe, Gadi, Polkaholiki in številni drugi.

Jan Plestenjak foto: Rok Hribar

Klepet z Janom si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI, od 38. minute dalje. Glasbenik je z gledalci delil svojo veliko ljubezen, ponos in pripadnost slovenskim koreninam, kar je običajno našemu narodu tuje, zlasti zaradi zakoreninjenega občutka majhnosti in ponižnosti.

»Mi imamo najlepšo deželo. Lepa je, varna je! Jezik je prekrasen!«

prejšnji članek
Igralka zaradi vloge v Botrih nominirana za medijsko nagrado
Svet slavnih
Igralka zaradi vloge v Botrih nominirana za medijsko nagrado
naslednji članek
To so znani obrazi, ki prihajajo v serijo Gospod profesor
Svet slavnih
To so znani obrazi, ki prihajajo v serijo Gospod profesor