Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jerca Legan odvrgla masko in razkrila ozadje temačnega zakona

7. 2. 2023; 08.00
Avtor: V.M.
jerca-legan

dr. Jerca Legan foto: Mateja J. Potočnik

Pol leta je zbirala pogum, nato pa odložila masko, ki je skrivala temačno ozadje na videz popolne družine. Kaj se je dogajalo za štirimi stenami?

Poleti je odjeknila novica o ločitvi dr. Jerce Legan Cvikl in Milana Cvikla, ki sta navzven vseskozi delovala kot trdna in povezana zakonca. Je bilo sanjsko življenje popolne družine zgolj predstava za javnost?

»Najina zgodba ni bila nikoli predstava za javnost, četudi se je o našem življenju tako med bivanjem v tujini kot doma veliko pisalo, saj sva oba javno izpostavljena. Idealizirana pripoved, ki se je slikala skozi medijske zapise o dosežkih in selitvah, je bila del realnosti, a hkrati maska za temačnejše ozadje, s katerim sem morala živeti,« je razložila Jerca, ki se je pol leta po ločitvi opogumila in novinarki revije Jana razkrila temačne podrobnosti zakona.

Jerca Legan: »Močna ženska zna pomagati drugim, sebi pa ne.« foto: Mateja J. Potočnik

»Ko mi je Jerca zaupala podrobnosti, me je šokiralo. Ne le zaradi očitkov o nezvestobi in celo nasilju, temveč tudi zato, ker je Jerca, med drugim ustanoviteljica fundacije Ženske brez meja, močna in vsestransko ustvarjalna ženska. Če bi me vprašali, kako si predstavljam njo in partnerja, bi rekla, da ji mora moški gotovo streči spredaj in zadaj. V resnici je bilo ravno obratno,« razlaga novinarka Sonja Javornik, ki v odmevnem prispevku svetu predstavlja šokantno izpoved ženske, ki je za popolno družino naredila vse, celo na škodo otrok in sebe. »Sprva se je zdelo naravno in logično, da smo se za nekaj časa umaknili iz Slovenije, a je z leti postajalo hermetično zapiranje v svet, kjer same sebe nisem več prepoznala.«

Vse podrobnosti Jerčinega temačnega zakona si lahko preberete TUKAJ.

V prodaji je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Sanja Grohar bo drugič mamica
Svet slavnih
Sanja Grohar bo drugič mamica
naslednji članek
Sanjski Moški: Je bila spremenjena Polina noseča?
Resničnostni šovi
Sanjski Moški: Je bila spremenjena Polina noseča?