stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj o vas pove slaba pisna komunikacija?

23. 2. 2023; 02.00
Avtor: V.M.
računalnik, elektronska pošta, prevara, obup, zmeda

Odsotnost bontona vse bolj opazna tudi pri poslovnem komuniciranju. foto: Profimedia

Ne odgovarjate na sporočila? Ali pa odpošljete zgolj surove podatke brez vljudnostne komunikacije? Je pravopis za vas španska vas? S tem sporočate veliko več, kot se zavedate.

Komunikacija ima velik vpliv na poslovne odnose. Dobro poslovno komuniciranje odpira vrata, medtem ko vas lahko brezbrižnost hitro drago stane. Odsotnost komunikacije ali slaba komunikacija namreč veliko pove o vas samih, hkrati pa nevede podajate precej zgovorno neverbalno sporočilo.

Ne glede na to, ali ste v vlogi naročnika/prodajalca izdelkov v spletni trgovini, ali gre za dogovarjanje s poslovnim partnerjem ali pa se denimo komunikacija odvija med fizično osebo in uradnimi službami … nikar ne pozabite na bonton. Pozdrav, spoštljiv ton komunikacije in raba pravopisa namreč zajemajo osnove poslovnega pisnega komuniciranja, žal pa je upoštevanje slednjega dandanes pogosto prava redkost.

Vas slaba komunikacija sogovornikov spravlja v slabo voljo? foto: Pexels

Če torej ne želite sporočati, da sogovornik za vas ni pomemben, da ne poznate bontona in da vam je poznavanje pravopisa popolnoma tuje, se le potrudite in si s prijazno, spoštljivo in pravilno zapisano besedo pridobite naklonjenost sogovornika. Zlasti če se vam dogaja, da nenehno ostajate pred zaprtimi vrati, je zagotovo modro razmisliti, ali morda tiči razlog ravno v vaši slabi komunikaciji. Glejte na to kot na priložnost za izboljšave, verjamemo, da se boste počutili bolje. Nihče ni popoln, je pa spoštljiva in prijazna beseda tista začimba, ki lahko vsakemu izmed nas polepša dan. Tudi vam.

Kako že gre? Lepa beseda, lepo mesto najde ... foto: Profimedia

prejšnji članek
Topli ovitki aktivirajo imunski sistem
Zdravje
Topli ovitki aktivirajo imunski sistem
naslednji članek
To so živila, ki povečujejo libido
Zdravje
To so živila, ki povečujejo libido
#obraziavenija
obraziavenija