franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je žena Roka Benkoviča

23. 2. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
rok benkovič

Rok Benkovič vsake dve leti obuja spomine na leto 2005 foto: Zajem zaslona/Planica, Planica; RTV Slo2

Nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih Rok Benkovič je kariero zaključil leta 2007 in se umaknil iz javnosti. Tu pa so podrobnosti njegove zasebnosti.

Rok Benkovič je slovensko športno javnost navdušil leta 2005, ko je v Oberstdorfu postal svetovni prvak v smučarskih skokih na srednji skakalnici. Že naslednji dan je v ekipni tekmi na isti skakalnici skupaj s Primožem Peterko, Juretom Bogatajem in Jernejem Damjanom osvojil bronasto kolajno. Rok je eden od treh slovenskih svetovnih prvakov. Poleg njega sta se na najvišjo stopničko zavihtela še Franci Petek leta 1991 in Ema Klinec leta 2021. Klinčeva, zanimivo, prav tako v Oberstdorfu. 

Umik iz javnosti

Kljub mladosti, star je bil šele 21 let, je maja 2007 presenetil z odločitvijo, da se poslavlja od športne kariere. Takrat se je tudi umaknil z javnosti. V resnici za več let, saj širša javnost verjetno kar desetletje ni vedela, kaj se z njim dogaja. V udobju svojega doma pa je živel umirjeno življenje stran od kamer. Med gostovanjem v studijski oddaji RTV Slovenija ob odprtju letošnjega svetovnega prvenstva v Planici je tudi priznal, da je vsako leto manj vajen kamer in vse te pozornosti. 

Družina 

Rok se je leta 2018 poročil s športno novinarko Saro Benkovič, ki sicer svoje delo opravlja ravno v športnem uredništvu RTV Slovenija. Pretežno v smučarskih skokih, pri čemer je doma verjetno z izkušnjami pomaga tudi Rok. 

Sara Benkovič foto: RTV Slovenija

"Na olimpijskih igrah sem bila v Londonu, Sočiju in Pjongčangu. Nepozabne so prve, ker je poročati z olimpijskih iger cilj vsakega športnega novinarja.," pravi Sara Benkovič. foto: osebni arhiv

"Z Rokom sva se spoznala, ko je postal svetovni prvak. Takrat sem na sprejemu v Kamniku opravila z njim svoj sploh prvi resni intervju za TVS. Potem sva se več let srečevala kot novinarka in skakalec. Skupaj pa sva pristala pozneje, ko je on že zaključil kariero," je pred leti razkrila Sara. In kakšno je življenje z vrhunskim športnikom? Več o tem lahko najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<. 

prejšnji članek
To so živila, ki povečujejo libido
Zdravje
To so živila, ki povečujejo libido
naslednji članek
Pobeg in skrivna poroka v toplih krajih
Resničnostni šovi
Pobeg in skrivna poroka v toplih krajih