horned-viper-1329241_1920 Svet24.si

Marina je med nabiranjem špargljev ugriznil ...

Marjeta Zelenko Svet24.si

Marjete niso videli že od srede zvečer

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

djokovic Ekipa24.si

Nole se je fotografiral z mladeniči in iz žepa ...

princ george, atentat-2 Odkrito.si

Kdo je hotel UMORITI malega princa?!

lanisek Ekipa24.si

Zaslužil si je vsak cent! Uh, kakšno nagrado bo ...

MasterChef: 'Bolezen mi lahko vzame vse, ne more pa mi vzeti mojega srca'
| V.M.

MasterChef: 'Bolezen mi lahko vzame vse, ne more pa mi vzeti mojega srca'

Špela Leskovar, POP TV

Za Špelo Leskovar je bilo kuharsko tekmovanje stresno, a seveda se ne more primerjati z bitko za življenje in porazom krute bolezni.

Tekmovalka 9. sezone kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija, 23-letna Špela Leskovar, nas je ganila z navdihujočo zgodbo o dekletu, ki je premagalo kostnega raka. Ob postavljeni diagnozi maligne neoplazme je štela komaj 20 let, a se ni predala samopomilovanju, čeprav priznava, da jo je kruta vest šokirala.

»To je bila zame ena iz med najtežjih izkušenj in najtežje borbe. Rak mi je vzel veliko, hkrati pa mi je tudi veliko dal in me ogromno naučil,« je spletnim prijateljem zaupala Špela in priznala, da se pomembnosti zdravja ni zavedala, dokler ni zbolela in se je morala zanj boriti.

In kaj je tekom bitke za življenje spoznala? Predvsem sebe, presenetilo jo je namreč, koliko psihične in fizične moči premore. Spoznala je tudi pravo moč ljubezni, saj je po diagnozi izgubila prijatelje, ob njej pa so ostali bližnji, ki jim je bilo nemalokrat težje, kot njej sami.

Foto: POP TV - Špela z mamo v domači kuhinji

»Hvaležna sem celi svoji družini, predvsem pa moji mamici, ki mi je stala ob strani v dobrih in slabih trenutkih. Lahko si mislite, kako ji je bilo težko!« je v spletni objavi zapisala danes 23-letna Špela, ki ji je bitka prinesla tudi nova neprecenljiva poznanstva. V njeno življenje so namreč vstopili borci, s katerimi si deli drugačen pogled na življenje.

»Bolezen mi lahko vzame vse, ne more pa mi vzeti mojega srca, mojega uma in se dotakniti moje duše!« je za konec sklenila tekmovalka nove sezone šova MasterChef, ki vsem polaga na srce, naj bodo pozorni na spremembe v telesu, saj je za uspešen razplet ključnega pomena hitro odkrivanje in čimhitrejše zdravljenje.