stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

MasterChef: 'Bolezen mi lahko vzame vse, ne more pa mi vzeti mojega srca'

18. 3. 2023; 08.00
Avtor: V.M.
špela-leskovar

Špela Leskovar foto: POP TV

Za Špelo Leskovar je bilo kuharsko tekmovanje stresno, a seveda se ne more primerjati z bitko za življenje in porazom krute bolezni.

Tekmovalka 9. sezone kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija, 23-letna Špela Leskovar, nas je ganila z navdihujočo zgodbo o dekletu, ki je premagalo kostnega raka. Ob postavljeni diagnozi maligne neoplazme je štela komaj 20 let, a se ni predala samopomilovanju, čeprav priznava, da jo je kruta vest šokirala.

»To je bila zame ena iz med najtežjih izkušenj in najtežje borbe. Rak mi je vzel veliko, hkrati pa mi je tudi veliko dal in me ogromno naučil,« je spletnim prijateljem zaupala Špela in priznala, da se pomembnosti zdravja ni zavedala, dokler ni zbolela in se je morala zanj boriti.

In kaj je tekom bitke za življenje spoznala? Predvsem sebe, presenetilo jo je namreč, koliko psihične in fizične moči premore. Spoznala je tudi pravo moč ljubezni, saj je po diagnozi izgubila prijatelje, ob njej pa so ostali bližnji, ki jim je bilo nemalokrat težje, kot njej sami.

Špela z mamo v domači kuhinji foto: POP TV

»Hvaležna sem celi svoji družini, predvsem pa moji mamici, ki mi je stala ob strani v dobrih in slabih trenutkih. Lahko si mislite, kako ji je bilo težko!« je v spletni objavi zapisala danes 23-letna Špela, ki ji je bitka prinesla tudi nova neprecenljiva poznanstva. V njeno življenje so namreč vstopili borci, s katerimi si deli drugačen pogled na življenje.

»Bolezen mi lahko vzame vse, ne more pa mi vzeti mojega srca, mojega uma in se dotakniti moje duše!« je za konec sklenila tekmovalka nove sezone šova MasterChef, ki vsem polaga na srce, naj bodo pozorni na spremembe v telesu, saj je za uspešen razplet ključnega pomena hitro odkrivanje in čimhitrejše zdravljenje.

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Zakaj se Aleš ni vrnil v šov?
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Zakaj se Aleš ni vrnil v šov?
naslednji članek
J. Lo z 200 tisoč evrov prihaja v Srbijo
Svet slavnih
J. Lo z 200 tisoč evrov prihaja v Srbijo