bela jajca foto: dreamstime
Kaj potrebujete? Nič posebnega, zgolj kis in vodo.
Držite se naslednjih navodil:
Praktični nasveti
• Svetujemo vam, da izberete nekoliko dotrajano posodo, saj se lahko pripeti, da boste naravno barvo jajc težko odstranili iz notranjosti lonca. Med kuhanjem se namreč prične zgornji sloj lupine raztapljati, na gladini vode se pojavi temna barva, ki se nato oprime stene lonca. Odstranjevanje slednje zahteva nekoliko več moči.
• V temno barvo se med kuho obarva tudi pena, ki nastane med nežnim vrenjem. Da bi se izognili obarvanosti posode, jo lahko med kuho sproti odstranjujete.
• Jajčk nikar ne kuhajte več kot 10 minut. V nasprotnem primeru bo mešanica kisa lupino močno omehčala.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.