stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kaj se dogaja v družini Maje Prašnikar?

18. 4. 2023; 06.00
Avtor: revija Jana
alen kobilica druzina

Alen, Maja in Val foto: Osebni arhiv

Maja trenutno res nima veliko časa zase, a se znajde. Zaradi minulih izkušenj je dobila večje zaupanje vase in v svoje sposobnosti, še samozavestnejša je.

Maja Prašnikar, pevka in inštruktorica fitnesa, že od nekdaj stremi k zdravemu življenjskemu slogu, posluša svoje telo in se skuša čim bolj uglasiti z ritmi narave. Zato ni naključje, da sta se njena otroka, dveinpolletni Val ter skoraj trimesečna Inti Aurora, rodila doma. Vendar o tem ni niti razmišljala, dokler ni srečala svojega partnerja, znanega manekena, podjetnika, športnika in motivacijskega govornika Alena Kobilico, s katerim si poleg ljubezni delita podoben pogled na svet. On ji je prvi omenil možnost poroda doma.

Maja Prašnikar foto: Mateja Jordovic Potocnik

Čas za družino, čas za partnerja

Maja trenutno res nima veliko časa zase, a se znajde. Ker ima rada šport, položi Inti Auroro v nosilni trak, Vala vzame Alen ali pa gresta oba otroka v poseben športni voziček, ob katerem lahko Alen in Maja tečeta ter tako naredita nekaj zase. Veliko so zunaj, v naravi. Kakšne pol urice pa si lahko vzame tudi zvečer, ko otroka zaspita.

»Takrat se stisnem k Alenu. Skupaj kaj pogledava, pokomentirava ali se kaj pogovoriva. Trenutno je tako, ker pa vem, da bo to obdobje hitro minilo, vse skupaj vzamem v zakup in mi ni težko!«

Ko razmišlja o porodih, pravi, ugotavlja, da je veliko pogumnejša, kot je mislila, da je. Videla je, da se zna poslušati in da je močna. Dobila je večje zaupanje vase in v svoje sposobnosti, še samozavestnejša je. »Predvsem pa sem spoznala, da je k porodu treba pristopiti z veliko spoštovanja.« Svoje izkušnje z veseljem deli z drugimi ženskami. »Z veseljem, ponosom in hvaležnostjo povem, da če bi lahko, bi še enkrat vse ponovila!«

Intervju z Majo in Alenom si lahko preberete v reviji Jana, št. 16., 18. 04. 2023.

Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
MasterChef: Ali Brina obžaluje, da je šolo postavila na stran?
Resničnostni šovi
MasterChef: Ali Brina obžaluje, da je šolo postavila na stran?
naslednji članek
Eva se je zbudila tri dni po operaciji
Zdravje
Eva se je zbudila tri dni po operaciji