zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žena pokojnega slovenskega športnika na novi karierni poti

21. 4. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Marko Grilc, Nina Grilc

Marko Grilc, Nina Grilc foto: M24

Nina Grilc, žena pokojnega deskarja Marka Grilca, bo od zdaj naprej ustvarjala tudi na tem področju.

Festival Popevka je včeraj razkril letošnje nastopajoče, ki bodo na Popevki 2023 v studiu 1 Televizije Slovenija nastopili 9. septembra letos. Na odru bo kar nekaj znanih in uveljavljenih imen slovenske glasbene scene ter tudi nekaj nekdanjih zmagovalcev Popevke. Tako kot vsako leto, pa bomo na odru videli tudi nekaj presenečenj. Med njimi je zagotovo ime Nina Grilc. Ta je na družbenem omrežju potrdila, da gre resnično za njo in ne za njeno soimenjakinjo. 

Na festivalu Popevka 2023 se bo to jesen predstavilo dvanajst tekmovalnih skladb. Neposreden prenos bo mogoče spremljati na programih RTV Slovenija in spletnem portalu rtvslo.si. Letos festival obeležuje 61. obletnico, prvič je bil prirejen leta 1962 v festivalni dvorani na Bledu. Tam je pred 61 leti slavil Stane Mancini s pesmijo Mandolina. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2023.

Poleg Nine Grilc, žene pokojnega slovenskega deskarja na snegu Marka Grilca (več o tem preberite tukaj), se bodo na Popevki predstavili tudi: Alex Volasko, Anika Horvat, Baba'n'Dica, Canegatto, Eva Hren, Kataya, Manouche, Nino Ošlak, Oto Pestner, Parvani Violet in Sara Lamprečnik. Na Popevki 2022 je sodelovalo 10 skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala Mia Guček, ki je za skladbo Nove slike prejela Veliko nagrado občinstva Popevke 2022. 

prejšnji članek
Svetovni dan Zemlje osvetljuje pomen vlaganj v naš planet
Zdravje
Svetovni dan Zemlje osvetljuje pomen vlaganj v naš planet
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Blaž po šovu dvori Vlasti?
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Blaž po šovu dvori Vlasti?