Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Čustveno slovo od pokojnega slovenskega deskarja

6. 12. 2021; 11.04
Avtor: K.M.
Marko Grilc in Nina Kay Grilc

Marko Grilc in Nina Kay Grilc foto: Sašo Radej

V petek so se prijatelji in družinski člani simbolno poslovili od pokojnega slovenskega deskarja, ki je 23. novembra tragično umrl na avstrijskem smučišču Sölden.

Marko Grilc se je tragično ponesrečil točno pet let, isti datum, 23. november, po hudi nesreči, ko si je na avstrijskem ledeniku Dachstein ob padcu zlomil hrbet oziroma ledvena vretenca. Kot je povedal njegov brat Luka, za smrt ni bil kriv udarec v glavo, kot so najprej poročali, saj Marko ob vožnji ni nosil čelade, ampak hud udarec ob padcu na skalo v levo stran prsnega koša, zaradi katerega mu je, kot je pokazala obdukcija, počila aorta. 

Od uspešnega slovenskega deskarja, pionirja na svojem področju, so se v petek simbolno poslovili številni družinski člani, prijatelji, oboževalci, ko so se po smučiščih spustili s svojimi deskami in tudi smučmi, ter za Grilota delali kroge. Vsem se je na družbenem omrežju s posnetkom že zahvalila Markova žena Nina, ki je ob tem zapisala: "Vsakemu bi se želela zahvaliti za kroge, ki so jih za Marka delali ta petek. Vsem, ki so ga proslavili. Pokazalo se je, da deskanje bi bilo samo nekaj, kar je rad počel, ampak je bilo deskanje njegova družina," Nina je ob tem objavila videoposnetek sestavljen iz zasebnih družinskih posnetkov, ki so nastali na snegu, Markovega deskanja in čustvenega slovesa na smučišču.

Posnetek voženj je na družbenih omrežjih objavilo tudi deskarsko podjetje Burton, s katerim je dolga leta Marko tudi sodeloval. "Ne bi si želel, da stojimo tu in smo žalostni, raje bi si želel, da zanj z navdušenjem naredimo vožnjo."

prejšnji članek
Franko Bajc: Doma so me takoj postregli s pršutom in vinom
Resničnostni šovi
Franko Bajc: Doma so me takoj postregli s pršutom in vinom
naslednji članek
Supertalent: Polkaholiki navdušili, finale se jim je izmuznil
Svet slavnih
Supertalent: Polkaholiki navdušili, finale se jim je izmuznil