Jurij Souček foto: osebni arhiv
V sezoni špargljev morajo biti ti obvezno na mizi, najraje pa ima divje. Z ženo Mileno Morača se rada spominjata družinskih izletov, kako so se s hčerjo Hano in kužkom Šušujem, takrat še na otoku Cresu, učili nabirati divje šparglje.
»Te je težko razlikovati od plezalke, ki se imenuje bljušč,« opozarja Jurij in nadaljuje: »Preden sva se naučila razlikovati šparglje od bljušča, sva pojedla veliko različne trave z jajci in sva še živa.«
Letos nameravata divje šparglje spet nabirati, in sicer čez prvomajske praznike na ljubljenem otoku Olibu. Domačini so glede svojih najdišč seveda zelo skrivnostni, a glede na to, da ga obiskujeta že trideset let, imata s tem dolgoletne izkušnje in tudi svoje terene.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.