pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pri hujšanju si pomagajte s čijo

3. 5. 2023; 01.00
Avtor: Mija Ren / revija Bodi zdrava
PUDING ČIJA S SADNIM ZMEŠANČKOM

PUDING ČIJA S SADNIM ZMEŠANČKOM foto: profimedia

Semena čije vsebujejo skoraj 20 odstotkov beljakovin, kar je toliko kot v govejem mesu, zato so tudi odlično živilo za vse vegane in vegetarijance.

Imajo 15-krat več magnezija kot brokoli, osemkrat več maščobnih kislin omega-3 kot losos, petkrat več kalcija kot mleko in trikrat več železa kot špinača. Ob tem pa ena žlica semen vsebuje le 73 kalorij, kar je tudi najvišji priporočljiv dnevni odmerek. Zakaj ta semena pomagajo pri hujšanju? Ker na vodo vežejo sedemkratnik do dvanajstkratnik svoje teže. Ker so sposobna nabrekniti, nas za dlje časa nasitijo in tako preprečujejo škodljive napade lakote. Poleg tega zaradi velikega deleža beljakovin pomagajo graditi mišice. BZ-namig: pol ure pred dejanskim obrokom pojejte eno žlico gela iz semen čije. Ta bo poskrbel za signale sitosti. Pripravite ga tako, da dve žici semen zmešate z 250 ml vode in mešanico postavite v hladilnik. Z gelom lahko zgostite tudi juhe ali omake. Pomembno: pazite, da boste dovolj pili.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

prejšnji članek
Spoznajte jedi, ki jih ne smete pogrevati
Zdravje
Spoznajte jedi, ki jih ne smete pogrevati
naslednji članek
Ne boste verjeli, kaj dela Jurij Souček
Svet slavnih
Ne boste verjeli, kaj dela Jurij Souček