nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kako je Tomaž Domicelj spoznal svojo ljubezen?

5. 5. 2023; 07.00
Avtor: revija Jana
Zimski festival 1

Tomaž Domicelj in njegova žena. foto: Marko Vavpotič

Tomaž Domicelj o svoji zasebnosti nikoli ni govoril – tako še zdaj zelo malo ljudi ve, da je bil poročen, da se je ločil in ima dva odrasla otroka.

Tomaž Domicelj je nase opozarjal s svojo glasbo, koncerti in projekti. Prijateljeval je s številnimi damami, vendar se ni želel vezati. No, vse dokler se pred dvajsetimi leti ni udeležil posveta kulturnikov na ministrstvu za kulturo.

»Tam smo se dobili predstavniki stanovskih organizacij, Irena pa je bila predsednica Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. Nedolgo prej sem jo videl na televiziji v oddaji Knjiga mene briga, ki jo je vodila Katja Šulc, Irena pa je razlagala svoj pogled na slikarko Frido Kahlo. Bila mi je všeč, kmalu pa sem jo tudi spoznal. Naj dodam, da sem bil takrat srečno samski in srečno nemonogamen. Kljub temu da mi je bila všeč, je bila Irena zelo trd oreh. Takrat je bila še bolj sveže ločena in razočarana. Pri prijateljih, ki so njeni znanci, sem se pozanimal o njej in njenem nekdanjem možu. Dobil sem potrditev, da je krasna ženska. Začel sem jo osvajati, saj ne samo, da mi je bila všeč, temveč se mi je zdelo, da je pri mojih 55 letih mogoče čas za umiritev. Veliko sva se pogovarjala, dogovarjala, beseda je dala besedo in za novo leto je beseda meso postala,« je pojasnil v intervjuju za revijo Jana.

Tomaž Domicelj foto: Mediaspeed

Veliki dan pri 70

»Na začetku sem v hecu dejal, da ko bova 15 let skupaj kot 'fant in punca', se bova (znova) poročila. Enkrat sva bila že poročena, oba razočarana, pa sva želela prestati prvo krizo, ki naj bi prišla po sedmih letih, nato še drugo po 14 in dodati še leto dni za povrh. Tako sva se pred petimi leti, ko sem praznoval 70. rojstni dan, poročila na občini Škofljica. Na poroki je bilo super, bilo nas je več kot 120 prijateljev iz osmih držav. Vzela sva se dan pred Ireninim rojstnim dnem, tako da zagotovo ne pozabim ne na obletnico ne na njen rojstni dan, pa še pri darilu malo prihranim,« se šali glasbenik, ki je zelo ponosen na svojo ženo. Temnolasa Prekmurka je namreč izjemna ustvarjalka z dvema dokončanima visokošolskima študijema umetnosti, saj je diplomirala tako iz kiparstva kot iz slikarstva.

Veliki dan pri 70. »Na začetku sem v hecu dejal, da ko bova 15 let skupaj kot 'fant in punca', se bova (znova) poročila. Enkrat sva bila že poročena, oba razočarana, pa sva želela prestati prvo krizo, ki naj bi prišla po sedmih letih, nato še drugo po 14 in dodati še leto dni za povrh. Tako sva se pred petimi leti, ko sem praznoval 70. rojstni dan, poročila na občini Škofljica. Na poroki je bilo super, bilo nas je več kot 120 prijateljev iz osmih držav. Vzela sva se dan pred Ireninim rojstnim dnem, tako da zagotovo ne pozabim ne na obletnico ne na njen rojstni dan, pa še pri darilu malo prihranim,« se šali glasbenik, ki je zelo ponosen na svojo ženo. Temnolasa Prekmurka je namreč izjemna ustvarjalka z dvema dokončanima visokošolskima študijema umetnosti, saj je diplomirala tako iz kiparstva kot iz slikarstva.
prejšnji članek
Ana Maria Mitič razkrila, kako dolgo je že samska
Svet slavnih
Ana Maria Mitič razkrila, kako dolgo je že samska
naslednji članek
Aljoša Bagola in Iva Krajnc Bagola sta to storila prvič
Svet slavnih
Aljoša Bagola in Iva Krajnc Bagola sta to storila prvič