stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Transspolna študentka o ljudeh, ki jim povzroča nelagodje

5. 5. 2023; 11.00
Avtor: V.M.
lucienne--beatrice-krstova

Lucienne- Beatrice Krstova foto: Šimen Zupančič

Lucienne-Beatrice Krstova je prva transspolna učiteljica pri nas - o njej ste nemara že slišali, saj jo je konzervativna družba zgroženo potisnila pred žaromete.

Lucienne-Beatrice Krstovo je nedavno v skromnem študentskem stanovanju obiskal novinar revije Jana. "Da bi se na lastne oči prepričal, kdo dejansko je po mnenju mnogih trenutno najnevarnejše bitje v državi, sem jo obiskal na njenem domu, ji pogledal v oči – ter v njih našel resnico ne le o njej, temveč tudi o sebi. In nemara vsakem izmed nas," je pojasnil Vasja Jager, ki je Lucienne med drugim povprašal, kako gleda na tiste, ki jim že s svojim obstojem povzroča nelagodje.

Takšni pedagogi lahko otroke še bolje naučijo strpnosti in morale. foto: Šimen Zupančič

"Ti ljudje so sami v stiski, zato jim ne morem zameriti njihovih odzivov. Ljudi je preprosto strah tega, česar ne morejo razumeti; težava nastopi, ko skušajo to uničiti. Če že ne zmoreš razumeti nekoga, ki je drugačen od tebe, mu vsaj pusti živeti, dokler ne škodi nikomur in dokler se po najboljših močeh trudi, da prispeva k skupnemu dobremu," je dejala Mariborčanka, ki pravi, da se ob vsem, kar je doživela, počuti precej starejšo.

"V življenju si želim samo še miru. Vem, da sem v obdobju, ko bi verjetno morala žurati in živeti brezskrbno študentsko življenje. Toda pri svojih 23 letih se počutim, kakor da jih štejem najmanj 60."

Vasjin klepet z Lucienne-Beatrice si lahko preberete v reviji Jana, št. 17, 25. 4. 2023. Zanimivo branje, vabljeni!

'Bojim se, da po vsem tem niti ne bi dobila zaposlitve v Sloveniji; na osnovnih šolah so mi vrata vsekakor zaprta.' foto: Šimen Zupančič

prejšnji članek
Vinci Vogue Anžlovar že ustvarja nov film
Kultura
Vinci Vogue Anžlovar že ustvarja nov film
naslednji članek
Jasmin Stavros se je v resnici rodil kot Milo Vasić
Svet slavnih
Jasmin Stavros se je v resnici rodil kot Milo Vasić