Tablete
Svet24.si

Mama je hčerki pomagala pri splavu, zdaj so jo poslali v zapor

POL20150401F5_00002
Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva #kolumna

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Danes bi Simona Weiss praznovala 60. rojstni dan

29. 4. 2023; 09.04
Avtor: K.M.
simona weiss

Simona Weiss. foto: Arhiv revije STOP

Kraljica ljudskih src še danes živi v glasbi in mislih številnih. Danes bi praznovala okrogli rojstni dan.

Danes bi Simona Weiss, pevka in prava lepotica, praznovala 60 let. Na žalost pa je decembra leta 2015 izgubila boj s težko boleznijo. Rodila se je 29. aprila 1963 v Mariboru. Leta 1984 se je prijavila na tekmovanje za Miss Slovenije, ki je potekalo v okviru tekmovanja za Miss Jugoslavije, in osvojila drugo mesto. Zaradi ljubezni do Gorana Šarca, člana skupine Rendez-Vous, se je preselila v Ljubljano, kjer se je leta 1985 začela njena glasbena kariera.

Na Opatijskem festivalu je bil njen nastop ugodno sprejet, kar je privedlo do povabil na druge jugoslovanske festivale. Po razpadu Jugoslavije se je usmerila v izvajanje hitov, po katerih je bila prepoznavna (med drugim Mati, 5 poljubov, Tisoč želja, Ti si ljubezen, Ena želja, Tu non llores mi querida, Vzela sem si Štajerca). V drugi polovici devetdesetih let je kot prva slovenska izvajalka začela koncertirati po velikih športnih dvoranah.

Simona s prvorojencem Simonom na naslovnici revije Jana foto: Arhiv Njena.si

V svoji karieri je posnela okoli 200 skladb in izdala 20 albumov v skupni nakladi pol milijona izvodov. Po rojstvu otroka se je leta 2000 za tri leta umaknila iz medijev. Študirala je psihologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani in izvedla donatorsko akcijo za nakup dveh inkubatorjev za ljubljansko porodnišnico. Na odre se je vrnila s turnejo in ploščo Računam nate, leta 2004 pa se je ponovno umaknila v zasebnost. Posvetila se je podiplomskemu študiju psihologije ter pomagala otrokom z avtističnimi motnjami. Simona Weiss je umrla za rakom v slovenjegraški bolnišnici leta 2015.

prejšnji članek
MasterChef: Saša po šovu uživa, ne zanima ga visoka kulinarika
Master Chef
MasterChef: Saša po šovu uživa, ne zanima ga visoka kulinarika
naslednji članek
Na Balkanu vsi vedo, kdo je Boris Cavazza
Svet slavnih
Na Balkanu vsi vedo, kdo je Boris Cavazza