Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Vinci Vogue Anžlovar že ustvarja nov film

5. 5. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
Vinci Vogue Anžlovar (2)

Režiser in scenarist Vinci Vogue Anžlovar foto: Marko Vavpotič/M24

Po filmu Dedek gre na jug je čas za mladinsko kriminalko.

Prva klapa mladinske kriminalke Tartinijev ključ bo padla jutri, 6. maja, v Piranu, kjer se tudi odvija zgodba filma, prirejenega po istoimenskem mladinskem romanu Romana Kukoviča. V mladinski kriminalki, ki jo je režiser opisal kot »Ko Poletje v školjki, sreča DaVincijevo šifro«, poleg trojice mladih igralskih obrazov (Svit ŠturbejElla Lapajne in Maks Kerševan) nastopajo še naša znana igralska imena, med njimi Jurij Drevenšek, Primož Pirnat, Janez Škof, Tanja Ribič, Zala Djurić, Nenad Nešo Tokalič, Filip Vidušin (pevec skupine LPS) in hrvaški igralec Goran Navojec. Že prvi dan snemanja pa bo ob režiserju Vinciju Vogue Anžlovarju pred kamero stopil tudi posebni gost Boris Cavazza.

»Zgodba je Da Vincijeva šifra Dana Browna za otroke. To je bila moja prva misel, ko sem prebral knjigo pisatelja Romana Kukoviča Tartinijev ključ. Med štiri-mesečnim lockdownom 2021 sva bila z enim od mojih sinov sama in se ukvarjala s šolo na daljavo. Ker trpi za disleksijo (motnja branja), sem mu moral prebrati celotno šolsko snov, saj mu branje predstavlja neverjeten napor. Za šolske obveznosti je moral napisati obnovo romana. Tako sem mu bral knjigo, ki naju je tako prevzela, da sva začela reševati zastavljene uganke v njej in glavnim junakom »pomagala« na poti do zaklada,« je o filmu povedal režiser Vinci Vogue Anžlovar. 

V mestni občine Piran pozdravljajo filmsko ekipo v svoji sredini in se zavedajo pomena, prepoznavnosti, pa tudi možnosti in delovnih mest ter izkušenj, ki jih filmska industrija prinese lokalnemu okolju. Piran je s svojo dolgoletno in bogato filmsko zgodovino svojevrstna destinacija in v preteklosti lokacija številnih slovenskih filmov in svetovnih produkcij. V zadnjem času so ga spet odkrile. Lani so se po piranskih ulicah in trgih sprehajali zvezdniki, kot so J. K. Simmons, Halle Berry in Mark Wahlberg, saj je bilo prikupno obmorsko mesto ozadje hollywoodskega akcijskega trilerja Our Man from Jersey.

prejšnji članek
Šok terapija starejših generacij: Male kričače umirili s hladno vodo
Svet slavnih
Šok terapija starejših generacij: Male kričače umirili s hladno vodo
naslednji članek
Transspolna študentka o ljudeh, ki jim povzroča nelagodje
Svet slavnih
Transspolna študentka o ljudeh, ki jim povzroča nelagodje