pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je največkrat predvajana slovenska izvajalka

16. 5. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Nina Pušlar_blur

Katera slovenska pesem je bila v letu 2022 največkrat predvajana? foto: Promocijski material

To pevko slovenske radijske postaje in poslušalci očitno obožujejo. Spet se je zavihtela na vrh lestvice največkrat predvajanih.

Nina Pušlar je bila lani največkrat predvajana domača izvajalka na slovenskih radijskih postajah. Največkrat predvajana domača skladba je bila njena pesem Nina, Nina, Nina, kažejo podatki zavoda IPF, ki uveljavlja pravice slovenskih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov. Med sto največkrat zavrtenimi skladbami so bile štiri slovenske. Kot so še zapisali na zavodu, se je Nina na sam vrh zavihtela že četrto leto zapored. 

Nina Pušlar je na vrhu lestvice slovenskih izvajalcev že četrto leto zapored foto: Promocijski material

Kot so zapisali, je zastopanost slovenske glasbe na radijskih postajah sicer "še vedno zaskrbljujoča in pesimistična". Med sto največkrat zavrtenimi so bile v letu 2002 le štiri slovenske skladbe. Poleg zmagovalne, ki se je na lestvici sicer znašla na 48. mestu, so radii največkrat zavrteli še skladbe Na vetru s severa Jana Plestenjaka, Lažeš mi v izvedbi Miran Rudan InDesign in Medena Mirana Rudana.

Največkrat so radii predvajali pesem Bam, Bam Camile Cabello in Eda Sheerana. Po podatkih IPF imajo največji delež slovenske glasbe radii Brezje, Veseljak, Velenje, Sraka in Slovenske gorice. Najmanj slovenske glasbe pa zavrtijo radii Antena, Center Slovenija, Capris, City in Ekspres. Nagradi za največkrat predvajano domačo skladbo in najbolj predvajanega slovenskega izvajalca v preteklem letu je direktor zavoda IPF Viljem Hribar podelil prejšnji teden v Mariboru, kjer so podelili strokovne nagrade v popularni glasbi - zlate piščali.

prejšnji članek
Martha Stewart z 81 leti najstarejši model v kopalkah
Svet slavnih
Martha Stewart z 81 leti najstarejši model v kopalkah
naslednji članek
Karizmatična voditeljica Evrovizije igrala v seriji Igra prestolov
Svet slavnih
Karizmatična voditeljica Evrovizije igrala v seriji Igra prestolov