boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jorg Zupan zaprl Michelinovo restavracijo in navdušil z novo zgodbo

18. 5. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Kuharski mojster Jorg Zupan ter poslovni partner in somelje Matjaž Ivanc

Kuharski mojster Jorg Zupan ter poslovni partner in somelje Matjaž Ivanc foto: M24

Kuharski mojster Jorg Zupan ter poslovni partner in somelje Matjaž Ivanc sta včeraj na Nazorjevi ulici 2 v čudovito prenovljenih prostorih nekdanjega Ateljeja tudi uradno odprla novo restavracijo AFTR.

»AFTR je namenjen druženju, deljenju, uživanju brez zadržkov, spoznavanju novih jedi in novih ljudi. Je tudi prva 'late-night' restavracija v prestolnici, saj so lačni v Ljubljani pozno zvečer doslej težko našli kaj drugega, kot fast food,« je ob odprtju poudaril Jorg Zupan, ki so ga včeraj prišli pozdravit tudi številni znani obrazi, kolegi iz gostinstva ter poslovni partnerji in prijatelji. »Hrana bo že pripravljena za uživanje na družaben način – da samo sežeš po njej, si odtrgaš, zajameš. Meni je sestavljen samo iz hladnih in toplih jedi, vsakih je približno osem, ki lahko pridejo na mizo tudi mešano, ne držimo se klasičnega koncepta hodov. Še vedno gre za vrhunske sestavine in vrhunske jedi, ki niso fine dining, kot je bil Atelje, a tudi ne gostilniške, kot je Breg,« še pojasnjuje Jorg.

Alma Kochavy foto: M24

Seveda bodo tu tudi za Ljubljano obvezna hobotnica in ostrige, pa sočna porketa in kopun v škrniclju, njokci z gobami in koprivo... in sladice. »Dodajali bomo tudi posebno ponudbo, če, denimo, dobim nekaj vrhunskih zrezkov od Marka Butaliča iz Meat Businessa ali pa nekaj kilogramov kakšne odbite zelenjave, ki smo jo eksperimentalno posadili na našem vrtu,« še dodaja Zupan, ki si želi, da bi se v AFTRju za eno od skupinski miz ali ob šanku pletla tudi nova poznanstva. 

Jure Košir foto: M24

Seveda se je s spremembo koncepta restavracije spremenila tudi ponudba pijač. Poleg vinske karte, ki bo zdaj obsegala okoli sto etiket, in ponudbe točenega piva, Matjaž Ivanc izpostavlja: »Pomembna novost so avtorski koktejli, ki jih je zasnoval naš mladi barman Blaž Rezar ob pomoči in nasvetih Dominika Gobca. Miksologija doživlja velik razcvet, saj gostom ponuja neskončne možnosti uživanja ob novih, vznemirljivih kombinacijah, barmanom pa prav tako neskončne možnosti ustvarjanja.« V ponudbi bo zaenkrat pet avtorskih koktejlov, med njimi tudi margarita, za katero Jorg Zupan upa, da bo ponovno postala popularna pijača, saj se mu zdi še posebej zabavna.

Zarja Predin, Manja Stevič, Monika Zorčič foto: M24

Da bi AFTR gostom nudil kar najbolj celostno izkušnjo, sta Jorg Zupan in Matjaž Ivanc k sodelovanju povabila nekaj izjemnih ustvarjalcev. Tako so prostor, ki ga definirajo tri ločene barvne monokromatske enote (modra, rožnata in zelena), zasnovali v arhitekturnem biroju Plusminus30, svetila so posebej za AFTR oblikovali in izdelali v Strle svetilih, stenska poslikava je delo mladega slikarja Leona Zuodarja, dopolnil pa jo bo še velik živo rožnat neonski znak v obliki zapeljivih ustnic, ki se jim cedijo sline, ki ga je grafično zasnoval priznani grafični oblikovalec Ljubo Bratina. Tudi logo je plod sodelovanja med Bratino in Zuodarjem, kreativa in ime pa sta nastala v sodelovanju med Bratino in kreativcem Borom Klemencem Mencinom, medtem ko za fotografije na družbenih omrežjih skrbi fotografinja Suzan Gabrijan.

Jože Robežnik foto: M24

Za začetek bo AFTR ob petkih in sobotah odprt od 12. do 01. ure, kuhinja bo v polni meri obratovala do 24. ure, izbrane jedi in prigrizke pa se bo dalo dobiti tudi kasneje. Med tednom od ponedeljka do četrtka bo restavracija obratovala od 12. do 23. ure, ob nedeljah pa bo AFTR zaprt. Poleg dolgega obratovalnega časa bodo značilnost AFTRja tudi družabnemu uživanju namenjena vrhunska hrana, polna presenečenj, kot so bikovi prašniki na yakitori žaru, pravi kaviar na kislem kruhu, crudo jadranske ribe z okisano magnolijo, perutke z jeguljo, kopun v škrniclju ali sladica kunefe iz mocarele, kadaif testa in sirupa.

prejšnji članek
Znani obrazi v dobrodelne namene zbrali 23.094 tisoč evrov
Svet slavnih
Znani obrazi v dobrodelne namene zbrali 23.094 tisoč evrov
naslednji članek
Barvani lasje potrebujejo drugačno nego
Moda&Lepota
Barvani lasje potrebujejo drugačno nego
#nasazenazenska
nasazenazenska