nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ali je Katarina Čas od hollywoodske kariere pričakovala več?

20. 5. 2023; 09.06
Avtor: K.M.
katarina-čas

Katarina Čas foto: Šimen Zupančič

Katarina Čas še vedno ustvarja tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Je vseeno pričakovala večji mednarodni uspeh?

"Toliko sem normalna, da se mi je že to, kar se je zgodilo, zdela norišnica. Že od začetka sem vse sprejemala z izjemno hvaležnostjo. Še posebej, ko si v LA in dojameš, da vsi Uberjevi šoferji in natakarji pravzaprav želijo uspeti kot igralci in čakajo svojo vlogo. Zato se mi zdi še bolj noro, da sem iz neke male deželice sploh dobila priliko delati z res izjemnimi ljudmi in velikimi zvezdami. Odprlo se mi je po tridesetem in morda sem bila premalo ambiciozna ali premalo agresivna, da bi se z vso zagnanostjo preselila tja in hodila na avdicije," je Katarina Čas povedala za revijo Jana.

katarina cas foto: Ana Gregorič

O razlogih pa dodala: "Tu sem imela družino, psa. Šla sem snemat na najvišjo raven, višje ne moreš, in to je bila zame prava pustolovščina. Ko to doživiš, pa je krasno priti domov, predelati, kaj se je sploh zgodilo. Ostati tam je lahko zastrašujoče. Vsi iščejo nove priložnosti, celo na silo, meni pa to ni všeč. Mogoče bi se ambiciozneje vrgla v to pri dvajsetih, po tridesetem pa sem že imela distanco. Pomembno pa je, da imaš v tujini agenta. Če ne, res težko prideš do dobrih avdicij. Sama sem ga dobila po filmu The Guard (Policist), irski črni komediji režiserja Johna M. McDonagha. Sicer pa nikoli ne veš, kaj bo, recepta ni. Poleg tega je tu še naglas … Če bi bila rojena na angleško govorečem območju, bi najbrž snemala še več."

Priljubljena serija Ja, Chef! se z drugo sezono vrača na VOYO. foto: VOYO

Nov projekt

Katarina je tudi del četrte sezone uspešne serije Jack Ryan, v kateri blestita John Krasinski in Michael Kelly. Katarina je sicer nastopila v enem delu. "To je serija na Amazon Prime, politična kriminalna drama. Sem njena velika oboževalka. John Krasinki in Michael Kelly sta odlična. Nastopam v četrti sezoni, ki bo na sporedu še letos. Gostujem v enem delu. Snemali smo v Dubrovniku, Budimpešti in na Tenerifu. Ker se zavedam, kakšna konkurenca je vsakič, ko delaš avdicijo, je vsako tako delo zame kot sedmica na lotu. Spet sem bila sprejeta zelo toplo in enakopravno. Njihova etika je res lepa. Igram pa Katarino," je v smehu dodala slovenska igralka. 

Katarina pa ni edina Slovenka, ki nastopa v omenjeni seriji. Svojo vlogo je odigral še en igralec. O kom govorimo? Preverite TUKAJ

prejšnji članek
Suzana Perman zamudila prve sinove korake
Svet slavnih
Suzana Perman zamudila prve sinove korake
naslednji članek
MasterChef: Barbara nasmejana tudi ob slovesu - to je pravi razlog
Resničnostni šovi
MasterChef: Barbara nasmejana tudi ob slovesu - to je pravi razlog