zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Netrebko prihaja v Ljubljano

15. 6. 2023; 02.30
Avtor: Pe. T.
Anna Netrebko_4_825©JulianHargreaves (1)

Ana Netrebko in Jusif Ejvazov foto: Julian Hargreaves

Vladajoča primadona 21. stoletja Anna Netrebko je s svojim bogato zvenečim glasom in karizmatično odrsko prezenco na novo opredelila, kaj pomeni biti operna zvezda. To bo znova pokazala 11. julija ob 20. uri v Cankarjevem domu.

Festival Ljubljana predstavlja čarobni večer za vse navdušence opernih arij. Na koncertu, posvečenem Verdijevim delom, bodo nastopili nepremagljivi operni dvojec Ana Netrebko in Jusif Ejvazov, baritonist Željko Lučić ter mezzosopranistka Elena Židkova. Četverico gostujočih opernih zvezd in Simfonični orkester RTV Slovenija bo vodil Michelangelo Mazza, ki je kot dirigent debitiral leta 2014 v Verdijevem Falstaffu.

Elena Židkova foto: Ljubljana Festival

Vladajoča primadona 21. stoletja Ana Netrebko je s svojim bogato zvenečim glasom in karizmatično odrsko prezenco na novo opredelila, kaj pomeni biti operna zvezda. Z nastopi v živo in na večkrat nagrajenih posnetkih je postala vodilna mednarodna predstavnica opere. S soprogom, karizmatičnim Jusifom Ejvazovom, ki je eden najbolj iskanih tenoristov svoje generacije, sta postala zvezdniški operni par brez primere. Na odru se jima bosta pridružila baritonist Željko Lučić, ki še naprej pridobiva priznanja za svoje izvedbe dramskega repertoarja v vodilnih svetovnih opernih hišah, in mezzosopranistka Elena Židkova, ki slovi kot sijajna interpretka mogočnih Wagnerjevih vlog.

Željko Lučić foto: Ljubljana Festival

Program bo osredotočen na priljubljene točke iz raznolikih Verdijevih del iz različnih obdobij, od zgodnjega grandioznega sloga (Macbeth) do poznega spektakularnega in osebnega sloga, ki že močno rahlja ustaljene operne forme ter kaže nov dramatični razvoj (Aida, Otello). Njegova dela so močno zaznamovala veristični in naturalistični razvoj italijanske opere.

prejšnji članek
Flirrt osvežili legendarno klasiko 'Ona'
Svet slavnih
Flirrt osvežili legendarno klasiko 'Ona'
naslednji članek
Depilacija s sladkorno pasto navdušuje ljubitelje naravne nege
Moda&Lepota
Depilacija s sladkorno pasto navdušuje ljubitelje naravne nege