pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Flirrt osvežili legendarno klasiko 'Ona'

15. 6. 2023; 02.44
Avtor: K.M.
flirrt

Flirrt foto: Rok Breznik

Skupina Flirrt bo 20. oktobra gostila koncert s prijatelji, kakršnega v 26-letni karieri fantje še niso odigrali, napoveduje pa tudi nekaj čisto sveže muzike. Da pa bo čakanje lažje, so že zdaj osvežili svoj zimzeleni hit 'Ona', ki šteje že 23 pomladi.

Pisalo se je leto 2000, ki so FLIRRT glasbene lestvice zasedli s pop-rock hitom Ona. Pesem je prvič izšla na tretjem albumu Univerzum, ki je še vedno najbolj prodajan album benda in vsebuje klasike, kot so Romeo in Julija, Inja, Poljubi me, Na peronu ... In potem, ko sta to že storila Romeo in Julija, se zdaj v novi preobleki vrača še Ona. Pri osveževanju pa je bil bend kar drzen, saj je skladbo zgradil na novi glasbeni temi.

"Tega v vseh teh letih nismo obešali na velik zvon, a navdih za ta song je bil žalosten - pesem govori o dekletu, ki je umrla v prometni nesreči. Sem pa vesel, da je Ona v vseh teh letih pri ljudeh ostala zapisana ko pristna ljubezenska pesem in tako je tudi prav," o skladbi razmišlja Rok Lunaček, avtor in frontman skupine. "Tudi sami jo dandanes tako dojemamo. Podobno se je zgodilo tudi z Romeo in Julija, ki je nastala kot pesem o ločitvi staršev, pa je danes dobesedno utelešenje ljubezni. Občinstvo ima vedno prav in vselej je pogled iz njegove perspektive bolj jasen; čas pa tudi naredi svoje."

"V videu boste v vlogi maskot, zajčice in medvedka, prepoznali Janija Jugovica (cool fotra) in Tejo Jugovic (cool mamacito), ki sta naša dobra prijatelja; izredno duhovita in fajn človeka, prav pašeta na karakter obeh živalic. V maskoti pa sta bili v procesu snemanja oblečeni tudi sestri našega kitarista Štefana, Agata in Brigita, ki sta odigrali vlogi svojega življenja, namreč - obe sta se 100% vživeli in na koncu poskrbeli za smeh pri celotni snemalni ekipi," še pove Rok, ki je tudi sam znan kot ljubitelj humorja in velik šaljivec.

Vsak koncert skupine Flirrt je poslastica za ljubitelje dobrega pop-rocka, saj so nabiti z udarnimi žurerskim in romantičnimi hiti, ki so odlično prestali test časa - ROMEO IN JULIJA, KO JE NI, KO LEŽIVA, V MOJEM TELESU, PUNCA V BELEM, NJENA BALADA, NA PERONU, POLJUBI ME, INJA ... - odlikujeta pa jih tudi vrhunska glasbena izvedba in povezanost z občinstvom v areni. "Čaka nas glasbena poslastica in koncert, kot ga v 26 letih še nismo odigrali, saj bodo z nami tudi številni glasbeni gostje, s katerimi bomo igrali naše in njihove hite, dodali pa še kakšno presenečenje," obljubljajo nepopravljivi romantiki in žurerji.

prejšnji članek
Kdaj in kje se začnejo kazati simptomi spolno prenosljive bolezni?
Zdravje
Kdaj in kje se začnejo kazati simptomi spolno prenosljive bolezni?
naslednji članek
Ana Netrebko prihaja v Ljubljano
Svet slavnih
Ana Netrebko prihaja v Ljubljano