Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Od predsednice republike in predsednika UEFA do umetne inteligence

15. 6. 2023; 03.30
Avtor: Promocijsko sporočilo
Aleksander Čeferin

Kaj je povedal Aleksander Čeferin? foto: Primorske novice/7. val intervjuji

V uredništvu Primorskih novic so izdali zajetno publikacijo 7val Intervjuji, ki na 100 straneh prinaša intervjuje s 14 izpostavljenimi osebnostmi z vseh področij družbenega delovanja, za nameček pa še intervju z generatorjem umetne inteligence ChatGPT, ki se je predstavil v »prvi osebi«.

Ponudba Primorskih novic za poletno branje je zelo raznovrstna in ponuja širok šopek razmislekov. »V prvi vrsti skozi razmišljanja naših sogovornikov, a tudi kot naš razmislek, koga pocukati za misel in besedo v teh hitro spreminjajočih se časih, ki so prežeti tako rekoč z vsem: z vojno in trpljenjem, z obiljem in pomanjkanjem, z dobrim in z egoističnim sprenevedanjem, s svetovljansko odprtostjo in provincionalno zatohlostjo,« v uvodniku k izdaji poudarja njen urednik Sašo Dravinec. 7val Intervjuji je zbirka številnih zgodb, relevantnih stališč, mnenj in presenetljivih izkušenj ljudi, ki imajo kaj povedati. »Katerih glas zaradi narave njihovega dela seže dlje kot glas drugih. Ki so izkusili, kar ni vsakomur dano ali usojeno. Ljudi, katerih premislek je zakladnica našega rodu, takšnih, ki skrbijo za naš vsakdanji kruh tako dobesedno kot za duhovno rabo,« je že zapisal urednik.

Med intervjuvanci boste našli tudi predsednico Republike Slovenije, Natašo Pirc Musar foto: 7.val Intervjuji

Novinarkam in novinarjem Primorskih novic so se na vabilo k poglobljenemu pogovoru odzvali predsednica države Nataša Pirc Musar, predsednik UEFA Aleksander Čeferin, predsednik uprave ajdovskega Mlinotesta Danilo Kobal, uveljavljeni pisatelj Drago Jančar, nekdanji košarkar Ivo Daneu, vremenoslovec Branko Gregorčič, gledališka in filmska igralka Mojca Fatur, senatorka v rimskem parlamentu Tatjana Rojc, jezikoslovec Jože Hočevar, dobrodelka Larisa Štoka, župan Komna Erik Modic, evangeličanska duhovnica Violeta Vladimira Mesarič, kuharski mojster Uroš Fakuč in pravljičarka Anja Štefan. Zadnji v nizu intervjujev je pogovor z generatorjem umetne inteligence ChatGPT, ki se je z odgovori na natančna vprašanja predstavil, obenem pa tudi način svojega delovanja.

Revija 7val Intervjuji je od četrtka, 15. junija, naprodaj na prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

prejšnji članek
Psihološki test: Kakšni ste v očeh drugih?
Zdravje
Psihološki test: Kakšni ste v očeh drugih?
naslednji članek
Kdaj in kje se začnejo kazati simptomi spolno prenosljive bolezni?
Zdravje
Kdaj in kje se začnejo kazati simptomi spolno prenosljive bolezni?