zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gre za lažno sporočilo, ki po spletu kroži že 11 let

13. 6. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
lažno

Lažen preplah foto: njena.si

Starše znova razburja opozorilno sporočilo o triku kriminalne združbe. Objave ne delite, saj gre za povsem izmišljeno zgodbo.

V teh dneh ste lahko na družbenem omrežju Facebook skoraj zagotovo zasledili spodnje opozorilo, ki ga vaši spletni prijatelji množično delijo v dobri veri, da osveščajo skrbne starše.

»PUNCE NA VSEH FAKULTETAH IN ŠOLAH, POZOR! Če slučajno zagledate otroka, ki joka in kriči, da se je zgubil in pozna naslov ali pa ga ima napisanega … Nikakor tega otroka ne peljite na ta naslov, ampak POKLIČITE POLICIJO … Pojavila se je namreč nova, zelo organizirana skupina, ki uporablja ta trik, da ugrabljajo mlada dekleta. DELI NAPREJ IN POMAGAJ!«

No, snovalec tega zapisa je več kot dosegel svoj namen - njegovo opozorilo je dobilo pozornost, po Facebooku namreč kroži že več kot 11 let in to kljub policijskim in medijskim pojasnilom, da gre za LAŽNO, IZMIŠLJENO objavo.

Morda je kreativni ustvarjalec v tem času tudi sam postal starš in sedaj že lahko razume, da takšen lažni preplah niti slučajno ne uvrščamo med zabavno vsebino.

V kolikor boste tovrstno opozorilo še zasledili, ga NE DELITE, saj s tem zgolj sodelujete v nadaljevanju verižnega širjenja lažnih obvestil.

Je avtor tega opozorila še vedno ponosen nase?

Je avtor tega opozorila še vedno ponosen nase? foto: Facebook

prejšnji članek
Ota Širca Roš: Bila je ljubezen na prvi pogled
Svet slavnih
Ota Širca Roš: Bila je ljubezen na prvi pogled
naslednji članek
Sestra Jana Oblaka o bratovi prisotnosti na tekmah
Svet slavnih
Sestra Jana Oblaka o bratovi prisotnosti na tekmah