pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Luka Basi razkril: moja kariera se je začela v narodnozabavnem ansamblu

28. 6. 2023; 12.30
Avtor: K.M.
VR VESELJAK - LUKA BASI - FOTO SIMON PELKO -  MAKE UP MAJA ZELEZNIK (49 of 57)

Luka Basi je danes sploh prvič gostoval na Veseljaku - razlok seveda prva pesem v slovenskem jeziku; Skrito v raju. foto: Simon Pelko

Priljubljeni Luka Basi je pred dnevi izdal svojo prvo pesem v slovenskem jeziku, danes pa je vseeno presenetil z razkritjem o tem, kam segajo njegove glasbene korenine.

Luka Basi je danes gostoval v Jutranji budnici na Veseljaku, kjer sta mu voditelja Darja Gajšek in Gašper Rifelj postavila kar nekaj zanimivih vprašanj. Med drugim sta želela izvedeti tudi, katera sta njegova najljubša polka in najljubši valček. Ker je Luka brez težav odgovoril in celo zapel delček pesmi Hočem polko nazaj Domna Kumra in Kam le čas beži Ansambla štirje kovači, sta bila seveda presenečena nad njegovim poznavanjem, a ju je z obrazložitvijo dobesedno pustil odprtih ust. 

Voditelja Darja Gajšek in Gašper Rifelj sta zanj pripravila kar nekaj zanimivih vprašanj, a bila ob odgovorih še toliko bolj presenečena. foto: Simon Pelko

"Začel sem v teh vodah. Igral sem trobento pri narodnozabavnem ansamblu. Tudi v glasbeno sem hodil na trobento. Moja mami je 25 let pela v ansamblu, tako da tja segajo moji začetki. Sem prešpilal Avsenika in vse." Gašper je nato komentiral, da dejansko vsi glasbeniki, ki jih gostijo v studiu, tudi če danes ne ustvarjajo v narodnozabavnih vodah, govorijo o tem, da so v njih začeli s svojo kariero. Luka pa je prišel na idejo, da bi morali posneti sezono oddaje Slovenija ima talent - narodnozabavna izdaja. 

Luka Basi se je na Veseljaku zelo zabaval. foto: Simon Pelko

Pred Basijem je sicer pestro poletje, polno koncertov in nastopov, v vse skupaj pa je letos vključil še svojo poroko. Že 15. septembra pa se vrača v Ljubljano, kjer pripravlja že svoj tretji koncert v Križankah. Letos ga je poimenoval Spektakel duetov, a zaenkrat še ne želi izdati, kdo vse se mu bo pridružil na odru. Vstopnice si lahko sicer že zagotovite TUKAJ.

prejšnji članek
Spoznajte razliko med alergijo in intoleranco
Zdravje
Spoznajte razliko med alergijo in intoleranco
naslednji članek
Helena Blagne navdušila z drugačno pričesko
Svet slavnih
Helena Blagne navdušila z drugačno pričesko