Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Petar Grašo posnel duet, ki so ga čakali vsi

28. 6. 2023; 06.00
Avtor: NS/Novice Svet24
petar graso poroka 1

Poroka Petra in Hane v Splitu. foto: Instagram

Številni oboževalci hrvaškega glasbenika Petra Graša so končno dočakali duet svojega idola z eno najboljših vokalistk hrvaške glasbene scene.

Petar Grašo je eden najbolj priljubljenih in najuspešnejših glasbenikov, ne samo na Hrvaškem, ampak tudi v Sloveniji, a se redko odloči za duet, kadar pa to stori, se mora ujemati več stvari. In pravkar je v svet poslal pesem, ki jo je posnel v sodelovanju s hrvaško glasbeno divo Nino Badrić. Ljubljenec Slovenk in Slovencev pravi, da je na to čakal kar 25 let. Z Nino Badrć se sicer poznata že zelo dolgo, a je šele zdaj prišel pravi trenutek, s pravo pesmijo, ki sta jo naslovila Nemoj. Glasbo je sicer ustvaril Grašev tast Tonči Huljić, pod besedilo pa se podpisujeta Petar in njegova tašča Vjekoslava Huljić. »Redko posežem po duetih in v svoji 27-letni karieri sem jih posnel le nekaj. Da se pri sodelovanju dobro počutimo, se mora ujemati vse – trenutek, glasba in izvajalec,« je povedal ob predstavitvi dueta s priljubljeno hrvaško pevko.

Čakanje se je izplačalo

»Na ta duet sem čakal 25 let, od najinega prvega srečanja. V življenju se vse zgodi, ko se mora. Čakala sva pesem, pesem je čakala naju in pomembno je, da sva se srečala. Užival sem delati z Nino. Zelo všeč so mi njeni predlogi, najino energijo pa je zagotovo začutilo tudi občinstvo,« je prepričan zvezdnik. O glasbenem sodelovanju prijateljev je spregovorila tudi Nina: »Imela sem štiri želje. Posneti duet z Grašem, Gibonnijem, Oliverjem Dragojevićem in Dinom Dvornikom. Dve moji želji sta se izpolnili, dve pa se ne bosta. Kljub temu, da smo skupaj nastopali, nimamo skupnih duetov, a imeli smo se zelo radi.«

Prepričana je, da jo z Grašem povezuje neka posebna vez: »Že ob prvem srečanju sva drug v drugem prepoznala glasbenika in človeka, v vseh teh letih pa sva velikokrat govorila tudi o duetu. Zelo mi je všeč njegova senzibilnost in od nekdaj se dobro razumeva. Zgodila se je prava pesem ob pravem trenutku in morda sva končno našla čas za izpolnitev dolgoletne želje. Upam, da bo skladbo Nemoj občinstvo vzljubilo tako močno, kot sem jo jaz že ob prvem poslušanju.« Hrvaška zvezdnika sta pesem prvič predstavila na nedavnih Melodijah Jadrana, kjer sta požela stoječe ovacije.

Hrvaška glasbenika Petar Grašo in Nina Badrić posnela skupni duet.

Hrvaška glasbenika Petar Grašo in Nina Badrić posnela skupni duet. foto: Matea Smolčić

prejšnji članek
Naj poletna kombinacija: Bel in zdrav nasmeh
Moda&Lepota
Naj poletna kombinacija: Bel in zdrav nasmeh
naslednji članek
Za Urbana zbrali več kot dva milijona evrov
Svet slavnih
Za Urbana zbrali več kot dva milijona evrov