stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

10 žensk razkriva: Kaj je za ženske dober seks?

17. 7. 2023; 10.00
Avtor: D.S.
Zadovoljna ženska v postelji

Zadovoljna ženska v postelji - kakšen je razlog? foto: Shutterstock

Kaj resnično vpliva na dober seks?

Dobro spolno življenje je ključnega pomena za celostno dobro počutje. Vendar se pogosto zastavlja vprašanje, kaj za ženske pomeni dober seks. Odgovor na to vprašanje je seveda zelo individualen, saj je vsaka ženska edinstvena in ima svoje specifične želje in potrebe. V tem članku predstavljamo nekaj pogledov žensk na to, kaj za njih pomeni dober seks. Vsaka ženska ima svoje kriterije, kaj je za njo dober spolni odnos in te kriterije oblikujejo njene osebne izkušnje, odnosi in želje.

Iskrena komunikacija in medsebojno spoštovanje

Dobri spolni odnosi so odraz tega, kar je dobro za vas in vašega partnerja. Splošna načela dobrega seksa vključujejo iskreno komuniciranje, medsebojno spoštovanje in zabavo. "Seks vključuje najintimnejše misli in občutke, ki se s časom spreminjajo skozi izkušnje in odnose z različnimi partnerji," pravi dr. Marianne Brandon. "Dobri seks ni samo kognitivna izkušnja, temveč izkušnja, ki temelji na čustvih in občutkih, ki jih povzroča tesen stik. Seks nam omogoča, da se srečamo sami s sabo in nas spodbuja, da doživimo močne fizične in čustvene občutke, kot so živahnost, vitalnost, povezanost in zadovoljstvo," dodaja Brandonova.

Povezanost in obojestranska ljubezen

Za nekatere ženske, kot je Hillary R., je seks v dolgotrajnih razmerjih vedno boljši kot v površnih. Seks v zakonu je zanjo najboljše, kar je doživela. Povezanost in obojestranska ljubezen ter partner, ki se želi uskladiti z njo, odpirajo široko polje za eksperimentiranje z novimi položaji, igračami in tehnikami, kar na koncu prinaša veliko zadovoljstvo. "Na splošno mi je seks v dolgih vezah vedno boljši kot v površnih, trenutno pa je seks v zakonu najboljše, kar sem doživela," pravi Hillary.

Starejši moški

Za Rochelle W. pomeni dober seks biti na isti valovni dolžini s partnerjem. Vedno jo je privlačilo starejši moški in preprosto je imela boljši seks z njimi. "Za mene je dober seks biti na isti valovni dolžini s partnerjem. Vedno sem bila privlačena nad starejšimi moškimi in preprosto sem imela boljši seks z njimi," pravi Rochelle.

Zadovoljstvo obeh partnerjev

Jordan T. je ugotovila, da je dober seks takrat, ko sta oba partnerja zadovoljna in ko je sposobna zahtevati tisto, kar potrebuje. "Prej sem se bolj osredotočala na to, kako zadovoljiti partnerja, pogosto na račun lastnega zadovoljstva. Sedaj vem, da je dober seks, ko sta oba partnerja zadovoljna in ko sem sposobna zahtevati tisto, kar potrebujem," pravi Jordan T.

Spoštovanje meja

K. White poudarja, da je dober seks zdrav za telo, spodbuden za srce in stimulativen za um. Za njo pomeni dober seks biti s partnerjem, s katerim ji je prijetno komunicirati in ki spoštuje njene meje. "Dobro spolno življenje je zdravo za telo, spodbudno za srce in stimulativno za um. Del 'zdravega za telo' za mene pomeni biti s partnerjem, s katerim je prijetno komunicirati in ki spoštuje moje meje ter upošteva moje želje, tako glede tega, kaj želim početi, kot tudi kdaj in kje," pravi Whitova.




prejšnji članek
Sanjska Stankica novih estetskih popravkov ne skriva
Resničnostni šovi
Sanjska Stankica novih estetskih popravkov ne skriva
naslednji članek
Britney Spears oktobra z avtobiografijo The Woman in Me
Svet slavnih
Britney Spears oktobra z avtobiografijo The Woman in Me