profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tilen Lotrič pobira nagrade po Hrvaški

24. 7. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Tilen Lotrič 1

Tilnu Lotriču po Korčula ostala v lepem spominu, razlogov pa je seveda več. foto: Osebni arhiv

Glasbenik je tokrat navdušil strokovno žirijo na festivalu na Korčuli.

Pevec Tilen Lotrič je v drugi polovici lanskega leta pod imenom Angelo nastopil na hrvaškem festivalu DarFestival in prejel nagrado Grand Prix. S pesmijo Zauvjek moja in s svojim nastopom je takrat navdušil tako žirijo kot občinstvo. Takratni uspeh pa mu je zagotovil nastop v finalu festivala Marco Polo na Korčuli, ki se je odvil pretekli vikend. Pod glasbo pesmi se sicer podpisuje Goran Šarac, besedilo je spisal Robert Pilepič, aranžma pa je delo Aleksandara Valenčića.

Tilen je tokrat navdušil strokovno žirijo, ki mu je podelila veliko nagrado festivala. "Res sem vesel, da so me tudi Dalmatinci vzeli za svojega. Peti na odmevnem festivalu, kjer so pred menoj stale vse legende je nekaj posebnega. Dobiti nagrado strokovne žirije je res lepa kljukica in da Slovenec prepriča hrvaško publiko (in žirijo) je to velik uspeh zame," je za naš portal povedal vidno zadovoljen Tilen. Na festivalu je seveda zaradi narave uvrstitve nastopil z isto pesmijo Zauvjek moja. "Pesem se že vrti po hrvaških in slovenskih radijskih postajah, to je pesem s katero sem eden redkih Slovencev, ki izdaja glasbo v dveh glasbenih hišah: Menart Slovenija in Menart Hrvaška," še pove pevec.

Tilen med predajo nagrade za pesem Zauvjek moja. foto: Osebni arhiv

Velika nagrada strokovne žirije na festivalu Marco Polo Korčula. foto: Osebni arhiv

Prodor v tujino

Tilen s takimi uspehi seveda počasi na glasbeno sceno tudi čez meje Slovenije. "Res je dva festivala čez mejo sta že za mano. Jeseni me čaka še en velik festival v Makedoniji, zame bo zelo poseben ker je to v moji rojstni državi." 

Kaj pa na vse skupaj pravi avtor glasbe Goran Šarac? "Ko na otoku Oliverja Dragojevića, Jasne Zlokić, številnih klap, kjer ljudje vedo kaj je dobra glasba, dobimo prestižno nagrado sem (smo) upravičeno ponosen. Hvala Angelo & ekipa," je zapisal na družbenem omrežju.

prejšnji članek
Ljubezen na vasi: Sta Tomislav in Stela še vedno par?
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Sta Tomislav in Stela še vedno par?
naslednji članek
Ana Roš ostala brez pomembne sodelavke
Svet slavnih
Ana Roš ostala brez pomembne sodelavke