Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Roš ostala brez pomembne sodelavke

24. 7. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
anaroš

Ana Roš je izgubila pomembno sodelavko. foto: Suzana Gabrijan

V eni izmed najboljših svetovnih restavracij, slovenski restavraciji Hiša Franko, so ostali brez slaščičarke, ki je bila razglašena za najboljšo na svetu.

Čeprav je na prvi pogled videti, kot da je kulinarični svet Ane Roš na ustaljenih tirnicah, pa stvari vseeno niso vedno samo rožnate. Tako kot v življenju so tudi v poslu in kulinariki številni vzponi in padci. Hiša Franko je namreč ostala brez pomembnega člena, a seveda že našla zamenjavo. "Vsak odhod člana ekipe predstavlja izziv, saj vsak posameznik pusti svoj pečat, učimo se drug od drugega. A hkrati se zavedamo, da je Hiša Franko tudi prostor za učenje in napredovanje, kar se odraža tudi v pristopu Ane Roš. Zato vedno znova v svojo ekipo vključuje vedoželjne in zagnane posameznike, ki si želijo rasti in se izpopolnjevati," so nam pojasnili. 

Po petih letih je namreč slovensko restavracijo z dvema Michelinovima zvezdicama že januarja zapustila Maša Salopek, ki soustvarjala in izvajala zgodbo sladic in slaščic, ki so pustile vtis, tudi na širši kulinarični sceni. Leta 2021 je bila namreč ravno ona razglašena za najboljšo slaščičarko na svetu na izboru Best Chefs Awards. Nagrade na tem izboru določajo oziroma izbirajo zgolj profesionalci iz industrije, gre pa za eno izmed najbolj prestižnih nagrad v svetu kulinarike. Ana Roš je bila istega leta uvrščena na sedmo mesto med najboljšimi kuharskimi mojstri in bila najvišje uvrščena ženska. 

"Maša Salopek je bila del ekipe Hiše Franko približno 5 let. V Hišo Franko je prišla kot zagnana posameznica, polna želje po učenju in napredovanju. Ana Roš je v njej prepoznala izjemen potencial in ji omogočila, da se je ob njej učila in izpopolnjevala v svojem poklicu. S podporo in prenosom znanja tako doma kot v tujini, je naredila ogromen napredek. Prav ustvarjanje v Hiši Franko skupaj z Ano Roš ji je prineslo naslov najboljše slaščičarke na svetu. Kljub uspehom v Hiši Franko je Maša začutila, da je prišel čas za nov izziv in samostojnost, kar je Ana Roš tudi podprla. V Hiši Franko so sladice prav tako plod Aninih kreativnih zamisli. Maša je skrbela, da so Anine ideje na krožnikih zaživele v polnem sijaju, s svojim izjemnim razumevanjem in spretnostmi pri pripravi sladic," so nam pojasnili v Hiši Franko. 

Slovo

Kot je bilo objavljeno na družbenih omrežjih, Maša odhaja v Rovinj v hrvaški Istri. Mesto mojstrice slaščic je v restavraciji prevzela kreativna Alessandra Decristofano. "Z veseljem smo v začetku nove sezone v Hiši Franko medse sprejeli Kanadčanko italijanskih korenin Alessandro Decristofano. V ekipo in zgodbo se je odlično ujela," še pojasnjujejo v priznani restavraciji. Alessandra je pred tedni na družbenem omrežju zapisala. "Zelo ponosna, da sem del te ekipe in počaščena, da lahko to pokažem svojim najboljšim prijateljem."

Ob tem se ni za bati, da bi sladice izgubile svojo moč v kulinarični izkušnji, ki jo Hiša Franko ponuja. "Vse jedi, vključno s slaščicami, so mojstrske kreacije Ane Roš, ki jih nato ekipa izvršuje. Sladice iz letošnjega menija so slastne, estetsko dovršene ter kot vse ostale jedi, pripovedujejo zgodbo o Posočju, sezoni in unikatnem pristopu Ane Roš, ki ponuja nepozabno gastronomsko doživetje. To vsako leto znova prepozna gastronomska javnost (kritiki, mnenjski voditelji, mednarodno priznani kolegi chefi in akreditirani novinarji na področju gastronomije), ki Hišo Franko in chefinjo Ano Roš uvrščajo visoko med najboljše restavracije in chefe na svetu."

prejšnji članek
Tilen Lotrič pobira nagrade po Hrvaški
Svet slavnih
Tilen Lotrič pobira nagrade po Hrvaški
naslednji članek
Super par: Silvo in Melita izpolnila obljubo
Resničnostni šovi
Super par: Silvo in Melita izpolnila obljubo