pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na male ekrane se vrača Nina Osenar

31. 7. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Nina Osenar Kontrec

Nina Osenar Kontrec se vrača na male ekrane. foto: M24

Po več letih odsotnosti, z izjemo resnično redkih priložnosti, boste na malih ekranih lahko spet spremljali Nino Osenar. A obstaja manjši zaplet.

Nina Osenar se je pred šestimi leti po rojstvu sina umaknila iz javnosti. Kasneje je le redko javnosti prepustila vpogled v svojo zasebnost, bolj aktivna pa je postala šele lansko leto. Najprej se je z možem Dejanom Kontrecem pojavila na hokejski tekmi, kasneje pa je podala tudi prvi intervju za revijo Jana in novinarko Sonjo Javornik. V njem je razkrila pravi razlog za svojo odsotnost. Šlo je za sindrom kronične utrujenosti, ki je močno načel tudi njeno psiho. 

"Imela sem čudovit porod, prvi meseci materinstva so bili neskončno veselje. Štiri mesece po porodu pa sem postajala čedalje bolj utrujena. Spala nisem skoraj nič, saj je Marlon, tako brezmejno ljubek dojenček, hitro dojel, da bo dobil jesti, kadar bo hotel; da ga bom crkljala podnevi in ponoči. Priznam, nisem imela nobenega ritma, nisem si, recimo, rekla, da ga bom dojila na tri ure. Tako rada sem skrbela zanj, nikoli mi ni bilo ponoči težko vstati, med nama je tekla naravnost osupljiva energija; nisem si želela nazaj na televizijo ali na kavo s prijateljicami. Potem pa sem postajala čedalje bolj utrujena," je med drugim razkrila Nina. 

K temu je še dodala, kako zelo resno je bilo njeno stanje in sindrom kronične utrujenosti ni vedno popolnoma ozdravljiv: "Ker sem se trudila biti v redu srhljivi izmučenosti navkljub, me je položilo v posteljo, da nisem mogla nič. Najhuje je, da potem šteješ leta, kdaj boš spet dober, ker ne gre za nekaj mesecev, ampak eno, dve, pet, celo deset let. Lahko se tudi nikoli ne pozdraviš – po analizah se jih pozdravi samo polovica."

Miha Brajnik in Nina Osenar v prvi sezoni oddaje Moj dragi zmore foto: Promocijski material/Planet TV

Po intervjuju se je Nina še nekajkrat pojavila v javnosti. Tako je recimo jeseni povezovala prireditev Slovenska popevka in se isti dan po letih razmerja poročila z Dejanom Kontrecem. Decembra pa smo jo lahko spremljali na odru prireditve Slovenka leta v Cankarjevem domu. Zdaj pa je v javnost prišla novica, da se Nina vrača na male ekrane. Morda ne popolnoma prostovoljno. Planet TV je namreč sporočil, da bo ob četrtkih in petkih, prvič že ta teden, pričel s predvajanjem prve sezone šova Moj dragi zmore. Prva sezona je bila prvič na sporedu pred desetletjem, aprila leta 2013. Oddajo sta v prvi sezoni vodila Miha Brajnik in Nina Osenar. Brajnika je nato zamenjal Marko Potrč, Osenarjevo pa kasneje še Lili Žagar. 

prejšnji članek
Danes pričetek novega eksperimenta: Hiša ljubezni
Svet slavnih
Danes pričetek novega eksperimenta: Hiša ljubezni
naslednji članek
Tadej Pogačar razveselil predvsem slovenske navijače
Svet slavnih
Tadej Pogačar razveselil predvsem slovenske navijače