stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Botri: Fantje si čas med snemanjem krajšajo s presenetljivim športom

1. 8. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Botri, Kumovi

Lovre Kondža Toni Malenica in Konstantin Haag zadaj ter Momčilo Otašević spredaj. foto: Instagram

Čeprav v seriji igrajo nasprotnike, se v resnici fantje iz igralske zasedbe serije Botri odlično razumejo. Ne boste verjeli, s katerim zelo zanimivim športom si krajšajo čas med snemanji.

Hrvaški igralec Toni Malenica, ki v seriji Botri (Kumovi) upodablja poštarja Petra, je namreč na družbenem omrežju objavil fotografijo, ki je nastala po športnem dvoboju. Poleg njega so se športne aktivnosti, ki v Sloveniji sicer ni pogosta, udeležili tudi Momčilo OtaševićKonstantin Haag in Lovre Kondža, ki v priljubljeni seriji upodabljajo Janka, Zlatana in Martina. Številni pa so se ob pogledu na njihovo opermo spraševali, kateri šport so sploh igrali. 

Loparji, ki jih fantje na fotografiji držijo v rokah, so namenjeni športni igri padel, ki jo je sicer moč igrati tudi v Sloveniji, a v resnici ni pogosta. Gre za igro z loparjem, ki združuje elemente tenisa, squasha in badmintona. Igra se na zaprtem igrišču, ki je običajno manjše od teniškega igrišča in ima stene na vseh štirih straneh. Te stene so del igre, kar daje padelu edinstven značaj. Igra se lahko ena na ena (posamezno) ali dva na dva (dvojice).

Cilj igre je, da igralci udarijo žogico čez mrežo na nasprotnikovo stran igrišča, pri čemer se lahko žogica odbije od sten. Nasprotniki poskušajo vrniti žogico, ne da bi ta dvakrat odbila od tal na njihovi strani igrišča. Pravila so precej podobna tenisu, vendar z nekaterimi posebnostmi, kot so način serviranja (žogica se odbije od tal, preden jo igralec udari) in uporaba sten. Loparji v padelu so trdni brez strun, žogica pa je podobna teniški žogici, vendar nekoliko mehkejša.

prejšnji članek
Čuk Miha končno pokazal svojo nosečo izbranko
Svet slavnih
Čuk Miha končno pokazal svojo nosečo izbranko
naslednji članek
Čuk Jože zapel s hčerama in navdušil
Svet slavnih
Čuk Jože zapel s hčerama in navdušil