nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Milijarder Bezos s svojo superjahto pluje na Hrvaškem

16. 8. 2023; 09.00
Avtor: K.M.
Jeff Bezos, Lauren Sanchez, Demi Moore

Jeff Bezos, Lauren Sanchez in Demi Moore pred dnevi v Grčiji. foto: Profimedia

Ustanovitelj Amazona je najprej dopustoval v Italiji in Grčiji, zdaj pa je zasidran na Hrvaškem.

Hrvaški portal Index, ki ima v lasti tudi prve fotografije, poroča o tem, da na hrvaškem dopustuje Jeff Bezos s svojo partnerko Lauren Sanchez. Parček je najprej nekaj dni preživel v Italiji in nato še v Grčiji, pred dnevi pa so ga ujeli na Hrvaškem. Njegova superjahta, ki naj bi bila ena izmed največjih zasebnih jaht oziroma kar jadrnic na svetu, vredna pa je približno 500 milijonov evrov, je zasidrana v bližini Duborvnika. Oziroma v bližini Elafitskih otokov. Gre za skupino otokov, ki ležijo v Dalmaciji, zahodno od Dubrovnika. Jahta se nahaja med dvema nenaseljenima otrokoma Tajana in Crkvine. 

Pred dnevi je par na krovu obiskala tudi ameriška igralka Demi Moore, na njej pa sta se v Grčiji družila tudi z Billom Gatesom. Hrvaški portal nima podatka o tem, ali je kdo od njiju z milijarderjem prišel tudi k našim južnim sosedom. 

Plovilo je trenutno zasidrano v bližini Dubovnika. foto: Profimedia

Po navedbah ameriškega časnika Koru večinoma poganja veter in je zaradi tega in druge tehnološke opreme verjetno ena najbolj ekoloških jaht, ki trenutno plujejo po morjih. Spremlja jo 76 metrov dolga pomožna ladja Ebeona. Ime Koru prihaja iz jezika novozelandskih staroselcev Maorov, ki pomeni zvitek ali zanko, in se nanaša na spiralno obliko novega razprtega lista srebrne praproti. V maorski umetnosti pomeni simbol novega življenja, rasti in miru. Po poročanju Indexa lahko na plovilu biva do 18 gostov in do 40 članov posadke, vključno s kapitanom. Na seznamu največjih jaht na svetu je na 32. mestu.

prejšnji članek
80 let igralca Roberta De Nira
Svet slavnih
80 let igralca Roberta De Nira
naslednji članek
Luka Basi skočil v bazen med oboževalce
Svet slavnih
Luka Basi skočil v bazen med oboževalce