pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Legendarna Tajči: Bila sem žrtev spolne zlorabe

27. 9. 2023; 02.57
Avtor: K.M.
Tajči

Tajči foto: Arhiv

Spregovorila je o skrivnosti, za katero je mislila, da jo bo odnesla v svoj grob.

Ko je leta 1990 na oder Evrovizije stopila takrat še neznana 19-letna Tatjana Matejaš iz Zagreba, v danes znameniti rožnati mini oblekici in s kodrčki à la Marilyn Monroe, je v hipu osvojila srca po vsej Jugoslaviji. Tajči je čez noč postala velika zvezda, vsi fantje so bili zaljubljeni vanjo, vse punce smo ji želele biti podobne. Besedilo njene pesmi Hajde da ludujemo ove noči znajo celo nekateri otroci današnje generacije. A tako hitro, kot nas je Tajči osvojila, tako nenadoma je tudi izginila iz našega sveta, kot komet.

Zdaj je v podcastu Tatjane Jurić Skip or Beep razkrila, da je bila kot najstnica spolno zlorabljena in da se je leta borila s tem, da tudi sama sebe spet vzljubi in da si vrne samozavest. "Takrat sem se odločila, da bom to odnesla v grob. Materi nisem povedala, ker sem jo želela zaščititi. Kako kaj tako groznega reči svoji materi? Počilo bi ji srce," je povedala nekdanja hrvaška zvezdnica in dodala, da moškega ni nikoli prijavila. "Toliko časa je minilo, ne morem zdaj nekoga kar iskati, ni to moj cilj. Ne vem niti, ali je ta oseba še živa, z druge strani pa ne želim vlagati energije v to."

Tajči je že pred časom za revijo Jana razkrila, da se je v Združene države Amerike odpravila iskati ravno sama sebe. "Najprej sem se morala odmakniti od ljudi, ki so pritiskali name. Drugi korak je bil – to sem že prej vedela, pa nisem znala povedati – duhovnost. Vedela sem, da moja identiteta ni v tej koži, ki jo vidijo vsi, temveč v duši, ki je povezana z večjo ljubeznijo; ta je povezana z nečim večjim, in to bo z mano, ne glede na to, kje sem. Če ste, recimo, v toksični zvezi, se morate umakniti od nje. Če, recimo, človek neha kaditi, se mora umakniti tudi od prijateljev, ki še vedno kadijo. Ni druge. Šele ko sem se odmaknila od tega okolja, sem se začela zdraviti. A sem vseeno potrebovala polnih deset let, preden sem našla pravega terapevta in prišla do pravih vzrokov svoje tesnobe. To je bila dolga pot."

prejšnji članek
S klinčki odpravimo akne in brazgotine
Moda&Lepota
S klinčki odpravimo akne in brazgotine
naslednji članek
Kaj storiti, ko rastline na vrtu napade pepelasta plesen?
Življenjski slog
Kaj storiti, ko rastline na vrtu napade pepelasta plesen?