Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Botri: 'Jadranka' iskreno o bitki z anoreksijo

2. 11. 2023; 10.00
Avtor: V.M.
daria-lorenci-flatz, jadranka, kumovi

Daria Lorenci Flatz foto: NOVA TV

Igralka Daria Lorenci Flatz je razkrila, da se je borila z anoreksijo. V motnje hranjenja jo je pahnila čustvena stiska - človeška zloba ji je namreč povzročila preveč bolečine.

Zvezdnica serije Botri ima za seboj težko mladost, ki jo je zlasti zaznamovala vojna, zaradi katere je kot 16-letno dekle brez staršev iz Sarajeva pribežalo v Zagreb. Kako danes gleda na te težke čase, ko je tudi sama mama?

»To je izkušnja, ki je ne želim nikomur. Z menoj so bili babica, dedek in sestrična, starši pa so ostali v okupiranem Sarajevu. Bili so časi, ko sem želel obupati nad vsem, ker nisem razumela, kaj delam v svetu, kjer se lahko nekdo povzpne na hrib in vrže na tisoče granat na druge ljudi. Od vsega tega sem zbolela,« je za hrvaško revijo Gloria pojasnila Daria in v nadaljevanju razložila, da jo je čustvena stiska pahnila v motnje hranjenja.

Daria Lorenci Flatz foto: NOVA TV

»V Zagreb sem prišel s svojo idealno težo, 60 kilogrami, a sem se zaradi stresa zelo hitro zredila. Ko sem prišla na 70 kilogramov, sem začela s strogo dieto, skrbno sem pazila na vsako kalorijo. Bila sem zadovoljna, da hujšam, nisem pa opazila, da sem pretiravala. To je tudi problem anoreksije, zelo težko si je razložiti, da imaš težavo. V nekem trenutku sem tehtal le 48 kilogramov.«

In kako se je rešila anoreksije, kako jo je premagala? »Življenje mi je pomagalo. Po nekaj res težkih letih so se mi začele dogajati lepe stvari. Mama Daniela je iz okupiranega Sarajeva prišla v Zagreb, jaz sem se vpisala na Akademijo dramskih umetnosti in spoznala svojega takrat bodočega in zdaj že bivšega moža, slovenskega režiserja Jerneja Lorencija. Niz srečnih trenutkov mi je pomagal do bolj zdravega odnosa do svojega telesa.«

prejšnji članek
Kmetija: Patricija šokirala z izbiro grešnega kozla
Resničnostni šovi
Kmetija: Patricija šokirala z izbiro grešnega kozla
naslednji članek
Pianist Marko: Trudim se pokazati s kvaliteto in ne z besedami
Resničnostni šovi
Pianist Marko: Trudim se pokazati s kvaliteto in ne z besedami