palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Botri: Težko življenje legendarnega igralca

18. 2. 2024; 08.00
Avtor: V.M.
Ratko Glavina - botri

Ratko Glavina foto: Nova TV

Igralec Ratko Glavina ima za seboj težko otroštvo, ki sta ga zaznamovali revščina in vojna. Njegovi spomini pa niso samo žalostni …

Ratko Glavina, ki ste ga mnogi povsem vzljubili v seriji Botri, kjer igra lik dedka Akrapa, je preživel marsikaj hudega, pa vendar zna v težki preteklosti najti tudi lepe spomine, ki jih prežema hvaležnost.

»Rodil sem se leta 1941. Takrat je bila vojna, mi pa smo bili zelo siromašni. V družini nas je bilo veliko, sem šesti otrok. Spomnim se, da smo živeli blizu gledališča, pa da je med 2. svetovno vojno okoli naše hiše padlo več bomb. Kljub temu lahko rečem, da sem imel fantastično, nepozabno otroštvo,« je v klepetu za nacional.hr dejal igralec in razložil, da je imelo tudi težko življenje svoj čar v preprostih stvareh.

»Spomnim se, da smo sedeli na stopnicah pred hišo, otroci so se igrali, mame so se pogovarjale, slišala se je tudi harmonika, kot mulci pa smo šli radi tudi krasti grozdje … Oče in sestra sta bila igralca,« je povedal Glavina in dodal, da je leta 1953 na to pot zakorakal tudi sam. Po dveh vlogah v gledališču je že prejel vlogo v filmu Deklica in hrast. »Skratka, gledališče je moja usoda že od 12. leta starosti. Naša družina je bila igralska, po premieri so prišli k nam domov na večerjo in druženje, vedno je bilo veselo,« se spominja Ratko, ki ima za seboj več kot 60-letno igralsko kariero.

Ratko Glavina v seriji Botri

Ratko Glavina v seriji Botri foto: POP TV

prejšnji članek
Skrito v raju: Patrik začel nastopati že, ko je komaj shodil
Svet slavnih
Skrito v raju: Patrik začel nastopati že, ko je komaj shodil
naslednji članek
Voditelj Igor Krmelj je smučarski samouk
Svet slavnih
Voditelj Igor Krmelj je smučarski samouk