zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V Beogradu napovedani protesti, ker se Breskvica ni uvrstila na Evrovizijo

7. 3. 2024; 06.00
Avtor: K.M.
Evrovizija

Evrovizija foto: Profimedia

Nezadovoljni gledalci glasbenega tekmovanja Beovizija so za soboto napovedali protest pred sedežem srbske javne radiotelevizije RTS, da bi izrazili svoje nezadovoljstvo nad zmagovalko.

Na Beoviziji, na kateri Srbija izbira svojega predstavnika za pesem Evrovizije, je zmagala, čeprav so gledalci največ glasov prisodili pevki Breskvici. Del gledalcev je z izidom tekmovanja nezadovoljen. Meni namreč, da bi morala Srbijo zastopati Breskvica, zato so za soboto napovedali protest pred zgradbo RTS v Beogradu, v upanju, da bo na Evrovizijo na koncu vseeno odšla Breskvica.

Medtem ko del Srbov razburja poraz Breskvice, drugi del opozarja na domnevno kontroverzno tematiko njene pesmi. Opisujejo jo namreč kot genocidno pesem, ki naj bi govorila o etničnem čiščenju Albancev s Kosova oz. pripojitvi Kosova Srbiji. Breskvica te obtožbe zavrača. "Ničesar ne bom pretirano komentirala. Povedala sem že, da mislim, da sem vsaj malo inteligentnejša od ljudi, ki to pišejo. Pesem govori o boju med dobrim in zlim," je že pred časom dejala za televizijo Prva TV.

prejšnji članek
Član Novih Fosilov izdal samostojni album
Svet slavnih
Član Novih Fosilov izdal samostojni album
naslednji članek
Pozor: priljubljeno čokoladico umikajo s prodaje, lahko vsebuje plastiko
Svet slavnih
Pozor: priljubljeno čokoladico umikajo s prodaje, lahko vsebuje plastiko