pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Glavni negativec v Botrih črpal navdih pri domačih politikih

13. 3. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
boris-svrtan

Boris s televizjsko hčerko Valentino. foto: NOVA TV

Igralec Boris Svrtan, ki v seriji Botri igra ministra, je pojasnil, kako se je znašel v vlogi negativca, s katerim nima prav nič skupnega.

Borisa ste lahko spremljali tekom upodobitve lika Vlada Hercega, ki se v seriji Botri pojavlja skozi prekinjajoče se časovno obdobje, saj je vseskozi prepleten z liki, zlasti z družino Gotovac. Da se bo tako dolgo vračal v serijo, je Svrtana sicer presenetilo, sprva je bilo namreč načrtovano, da bo njegova vloga v zgodbi zgolj gostujoča.

Boris Svrtan foto: NOVA TV

»Povabila v Botre sem se razveselil, me je pa presenetil obseg vloge. Moralo bi biti le nekaj prizorov, a so pisci dobili nov navdih. Trudim se ugoditi izzivom, ki jih prinaša vloga, igrati ministra čimbolj prepričljivo in se hkrati izogniti stereotipa o ultra zlobnem značaju,« je v pogovoru za dnevnik.hr pojasnil igralec ter poudaril, da z likom Vlada nima prav nič skupnega.

»Zasebno nisem niti malo podoben takšnem liku, mislim pa, da je tudi na ta način, torej z upodobitvijo takih karakterjev, mogoče opozoriti na globoko korupcijo, ki se dogaja v naši družbi. Včasih je res grozno brati, kako zelo podli so nekateri naši javni ljudje v politiki v svojih goljufijah. In tako sem se na žalost tudi pripravljal na to vlogo, nenazadnje sem leta opazoval dogajanje okoli sebe, čudeč se takšnim likom …« je presenetil z iskrenostjo igralec in ob tem še dodal, da z vživljanjem v vlogo ni imel težav, zlasti zaradi odličnega vzdušja, ki je vladalo med igralci in produkcijsko ekipo.

Boris Svrtan kot Vlado Herceg foto: NOVA TV

prejšnji članek
Nepričakovan dvojec: Gregor Trebušak in Sanja Modrić
Svet slavnih
Nepričakovan dvojec: Gregor Trebušak in Sanja Modrić
naslednji članek
Odpravite se na oddih na morje …
Življenjski slog
Odpravite se na oddih na morje …
#nasazenazenska
nasazenazenska