psihoterapija, pogovor
Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi res nevaren?

PREMOGOVNIK VELENJE
Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje rudnika bo stalo milijardo evrov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrivnostni pisci Botrov - kdo ustvarja zgodbo?

6. 6. 2024; 10.00
Avtor: V.M.
botri, zakulisje, pisci

Ustvarjanje zgodbe in dialogov foto: IN Magazin

Danes naj z vami delimo zanimivost, da ima članica ekipe iz ozadja enak priimek kot družina iz serije. Gre za urednico produkcije Jeleno Gotovac. Kdo vse ustvarja zgodbo popularne hrvaške serije Botri?

»Pri seriji Botri dela cela ekipa piscev. Morda se to na prvi pogled zdi preprosto delo, vendar ta proces zagotovo ni. Ko oblikujemo idejo, sledi pisanje scenarija in dialogov. Sledi pregled vsebine z režiserjem, izmenjava idej, zatem pa delo na področju produkcije in snemanja,« je za T portal razložila avtorica Botrov Dea Matas.

Dea Matas, avtorica zgodbe o Botrih foto: IN Magazin

Med ustvarjalci iz ozadja je tudi urednica produkcije Jelena Gotovac, ki skrbi za ekipo piscev serije. »Zgodbo ustvarjamo prizor za prizorom od ponedeljka do srede – to zajema 180 prizorov za 20 likov. V četrtek pišejo od doma, v petek je najtežji dan, ko poteka urejanje in preurejanje vsebine, nato gre slednja znova v roke peterici piscev – vsak napiše po eno epizodo,« pojasnjuje Gotovčeva in razloži, da se pisci nahajajo daleč od kamer, zaradi česar jih mnogi igralci niti ne poznajo.

»Ko sem zadnji dve sezoni od doma opravljala delo urednice scenarija, sem se zaradi prizorov večkrat pogovarjala z igralko Barbaro Vicković, ki igra lik Anđele. In tako sva se prek telefona spoprijateljili. Potem pa pridem nekega dne v produkcijo, jo prisrčno ogovorim in si ob tem mislim, kako to, da me ženska ne pozna. No, potem sem le ugotovila, da me ne more poznati, če pa me še ni videla,« je smeje se pojasnila Jelena.

Jelena Gotovac foto: IN Magazin

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Je Andrej tako zelo shujšal zaradi zdravstvenih težav?
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Je Andrej tako zelo shujšal zaradi zdravstvenih težav?
naslednji članek
Poroka na prvi pogled: Je Kristjan še zaljubljen?
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Je Kristjan še zaljubljen?