tank, želva, lopa
Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

vrocina2
Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se delamo, da podnebnih sprememb ni.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl hrvaški igralec, ki je nazadnje igral v Botrih

10. 6. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
botri5

Slovo foto: Pexels, sestavljena fotografija

Umrl je legendarni hrvaški igralec Duško Valentić. V svoji dolgoletni karieri je upodobil več kot 50 televizijskih in filmskih vlog, ena zadnjih je bila v popularni seriji Botri. Tisti, ki so ga poznali, se ga bodo spominjali zlasti po smehu in dobri volji.

Hrvaški mediji poročajo o smrti legendarnega hrvaškega igralca Duška Valentića, ki se je poslovil v 75. letu starosti. Kot stranski igralec se je z likom Vjekoslava Cukele pojavil v 4. sezoni serije Botri, sicer pa je v svetu igralstva skozi desetine vlog pustil velik pečat tako na odrskih deskah, kot pred filmsko in televizijsko kamero.

Valentić se je rodil 31. januarja 1950 v Pančevu, v Zagreb pa se je preselil, ko je štel sedem let. Še pred diplomo se je vpisal na Akademijo dramske umetnosti v Zagrebu, tekom celotne kariere pa je sodeloval pri Mestnem dramskem gledališču Gavelle.

Duško Valentić v seriji Botri foto: NOVA TV

Duška se bodo domači gledalci najbolj spominjali po vlogi Papundka v popularni seriji Velo misto, pa po filmih Tomo Bakran, Novinar in "Vrijeme za...". Z gostujočo vlogo se je pojavljal tudi v priljubljeni seriji Naša mala klinika.

Predsednik hrvaškega sabora Gordan Jandroković je družini pokojnega igralca izrazil sožalje in poudaril, da bodo njegovi umetniški dosežki ostali trajna vrednota v hrvaški kulturi.

prejšnji članek
Tokrat Kmetija drugačna, tekmovalci vas bodo okupirali
Resničnostni šovi
Tokrat Kmetija drugačna, tekmovalci vas bodo okupirali
naslednji članek
To so boljše polovice slovenskih nogometašev
Svet slavnih
To so boljše polovice slovenskih nogometašev