Svet slavnih
 

Lima Len o tem, da je mislil, da pesmi Brajde ljudje sploh ne bodo opazili

17. 9. 2024; 12.30
Avtor: AS/MK/KM
Brajde

Brajde izvajalca Lima Len foto: Promo foto

Ni še navajen medijske pozornosti, slave. Posnel je trenutno najbolj poslušan glasbeni hit na Hrvaškem in v Sloveniji, hit Brajde, a se ne obnaša kot zvezdnik.

Čisto preprost človek, celo malo boječ, zadržan. Prav nič napihnjen. Dostopen. Če ne bi imel oranžnega imagea, oranžnih očal, oranžnih hlač, oranžne majice, oranžne kape, oranžnih čevljev, bi ga komaj prepoznali. A 1.oktobra bo prišel na naš veliki glasbeni dogodek, na Pre party pred areno Stožice, kjer bodo Aktualovci in Veseljaki pripravili velik žur, pravi koncert, nato pa se bo v areni odvila mednarodna košarkarska tekma med KK Cedevito Olimpija in italijanskim klubom Umana Reyer Venezia.

Lima Len foto: Sašo Švigelj

Lima Len foto: Sašo Švigelj

Na vprašanje, ali je pričakoval, da bo pesem Brajde postala tak hit, je Lima Len preprosto odgovoril: "Če sem čisto iskren, nisem pričakoval, ker je pesem nekaj čisto novega. A smo ugotovili, da takšna glasba na sceni manjka. In da vse, kar je staro in podobno staremu, gre skozi, nekaj novega pa ne. Prej smo mislili, da je nihče ne bo opazil, saj marsikatera novost tudi ne pride v ospredje. Zdaj pa imamo hit, za katerega nihče ni vedel, da ga sploh potrebujemo." 

Razkril pa je tudi, kako je prišlo do sodelovanja z Alenom Vitasovićem. "Moja mama je bila oboževalka pevca Alena Vitasovića. Po njem sem bodil ime. Zato, in zato, ker je odličen pevec, se mi je zdel odlična izbira, in sem rekel, ali bo Alen ali pa nihče. Potem bi bil že rajši sam. On je vendarle istrska legenda." In kako ga je kontaktiral? "Tako, da smo snemali pesem v Beogradu. Poklicali smo Alena in takoj je pristal na sodelovanje, ker mu je bila všeč pesem. Do njega sem prišel preko mojega prijatelja Danijela Mucarde."

Lima Len je duhovit in malce zadržan glasbenik, a ne, ko gre za fotografiranje. In za odgovore novinarjem. foto: Sašo Švigelj

Lima Len priljubljen tudi v Sloveniji

Pesem je na zelo dober odziv naletela tudi v Sloveniji. Tako originalna različica v hrvaškem jeziku, kot tudi slovenska različica, ki jo je Lima Len posnel s Firbci. V Ljubljano prihaja tudi 1. oktobra, na Pre party pred pomembno košarkarsko tekmo. Bomo slišali Brajde? "Seveda bom zapel Brajde, kakšnih petkrat, pa še kakšnega izmed mojih hitov, Gremo na morje, na primer."

prejšnji članek
Sindrom kronične utrujenosti in stvari, ki vam jih ne povedo
Zdravje
Sindrom kronične utrujenosti in stvari, ki vam jih ne povedo
naslednji članek
Marles podprl podnebno nevtralnost Ljubljane, Kranja in Velenja
Življenjski slog
Marles podprl podnebno nevtralnost Ljubljane, Kranja in Velenja
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.