pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Plašč Elvisa Presleyja na dražbi prodali za 128.000 britanskih funtov

8. 8. 2023; 12.30
Avtor: K.M.
elvis presley

Elvis Presley foto: Profimedia

Po meri narejen plašč, ki ga je nosil kralj rock and rolla Elvis Presley, so na dražbi v Angliji minuli konec tedna prodali za 128.000 britanskih funtov (148.342 evrov). Dražba plašča iz usnja in nerca, ki ga je zadnje leto svojega življenja nosil Elvis Presley, je bila v angleškem Devizesu. Plašč je kupil neimenovani ameriški zbiratelj.

Dražitelj Henry Aldridge iz avkcijske hiše Henry Aldridge & Sin je pred dražbo izrazil pričakovanje, da bo plašč dosegel ceno pri približno 15.000 britanskih funtov, na spletni strani poroča britanski BBC. Po besedah Henryja Aldridgea je avkcijska hiša plašč kupila od stranke, ki ga je predhodno kupila na letni dražbi predmetov Elvisa Presleyja, ki je potekala v pevčevem nekdanjem domu v Gracelandu v Memphisu v ameriški zvezni državi Tennessee.

Andrew Aldridge pa je povedal, da zanj podoba Elvisa v plašču iz nerca predstavlja čar Las Vegasa v 70. letih minulega stoletja. Elvis Presley je 1,2 metra dolg plašč podaril bratu svoje tedanje zaročenke Ginger Alden pred svojo smrtjo leta 1977. Dražbeni predmet je spremljalo pismo o pristnosti Rosemary Alden Starkey, starejše sestre Ginger Alden. Na dražbi so za 14.000 britanskih funtov tudi prodali zlat prstan v obliki sove, ki je bil prav tako v lasti Elvisa Presleyja.

prejšnji članek
Za ščitnico jejmo morsko hrano ter sladke jagode
Zdravje
Za ščitnico jejmo morsko hrano ter sladke jagode
naslednji članek
Na Irskem zadnje slovo od pevke Sinead O'Connor
Svet slavnih
Na Irskem zadnje slovo od pevke Sinead O'Connor
#nasazenazenska
nasazenazenska