pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sandra Bullock po težki bolezni izgubila dolgoletnega partnerja

8. 8. 2023; 09.44
Avtor: K.M.
Bryan Randall, Sandra Bullock (2)

Sandra Bullock in Bryan Randall sta bila v razmerju od leta 2015. foto: Profimedia

Fotograf Bryan Randall je tri leta bil težko bitko z boleznijo, le to pa skrival pred očmi javnosti.

Dolgoletni partner hollywoodske igralke Sandre Bullock je izgubil bitko s težko boleznijo ASL. "Z žalostjo sporočamo, da je 5. avgusta Bryan umrl v miru po treh letih boja z ASLjem. Odločil se je, da bo svojo pot z boleznijo zadržal v zasebnosti in tisti, ki ga imamo radi, smo naredili kar smo lahko, da smo spoštovali njegovo odločitev. Neizmerno smo hvaležni neutrudnim zdravnikom, ki so se skupaj z nami spopadali s to boleznijo, in izjemnim medicinskim sestram, ki so postale naše sostanovalke in so pogosto žrtvovale svoje družine, da bi bile z nami. V tem času prosimo za zasebnost, da bi lahko žalovali," je zap0isano v izjavi, pod katero je podpisana njegova ljubeča družina. 

Ljubezen njenega življenja

Sandra in Bryan sta se spoznala leta 2015, ko je nekdanji model fotografiral rojstnodnevno zabavo njenega sina Louisa. Par se je začel videvati nekaj mesecev kasneje, nimata pa skupnih otrok. Igralka ima dva posvojena otroka, sina Louisa in hči Lailo. Bryan pa ima odraslo hči Skylar iz prejšnjega razmerja. V javnost o pred dnevi, ravno kak dan pred njegovo smrtjo, prišle informacije, da sta lansko leto začela živeti narazen in da je njuno razmerje na preizkušnji, a verjetno niso imeli podatka o njegovi težki diagnozi. 

Proti koncu leta 2021 je Sandra v enem izmed intervjujev povedala: "Sem oseba, ki je šla skozi postopek ločitve. Našla sem ljubezen svojega življenja. Imava dva čudovita otroka - tri otroke, moja dva in njegovo starejšo hčerko. To je nekaj najlepšega v življenju. Nočem reči, da delajte tako kot jaz, vendar ne potrebujem papirja, da bi bila predana partnerica in predana mati." Marca leta 2022 pa je v uradni izjavi povedala, da se umika iz sveta filma, zato da bi se posvetila svoji družini. 

Sandra je leta 2021 izjavila, da je Bryan ljubezen njenega življenja. foto: Profimedia

Kaj je to ALS

ALS, kratica za amiotrofično lateralno sklerozo, je progresivna nevrološka bolezen, ki prizadene živčne celice v možganih in hrbtenjači. Ko motonevroni odmrejo, možgani ne morejo več prenašati sporočil mišicam, kar vodi v njihovo oslabelost in atrofijo. Simptomi vključujejo težave pri govoru, požiranju in dihanju. Trenutno ni zdravila, ki bi bolezen ozdravilo, vendar obstajajo terapije, ki lahko pomagajo upočasniti njeno napredovanje in izboljšajo kakovost življenja bolnikov. Bolezen je znana tudi kot Lou Gehrigova bolezen, po ameriškem baseball igralcu, ki je trpel zaradi te bolezni.

Življenjski boj hokejista Aleša Kranjca

Enako diagnozo je pred meseci razkril tudi nekdanji slovenski hokejist in reprezentant Aleš Kranjc. 41-letni Jeseničan si je skoraj treh desetletjih si je ustvaril izjemno športno kariero in igral po najboljših evropskih klubih. Hvaležen je za dolgoletno podporo žene Andreje, mladostne ljubezni, s katero imata dva navihana otroka. " Med korono so Aleša začele pestiti zdravstvene težave. Sprva utrujenosti ni pripisoval večjega pomena. A ker ni hotela izzveneti, je šel k zdravniku. Stanje pa se mu je še slabšalo. Po dolgotrajnih pregledih so mu zdravniki povedali diagnozo – ima zloglasno ALS, ki velja za neozdravljivo bolezen," so pred kratkim zapisali v reviji Jana. Več o tem pa si preberite TUKAJ

prejšnji članek
Supernova z donacijo 100.000 € v pomoč prizadetim v poplavah
Moda&Lepota
Supernova z donacijo 100.000 € v pomoč prizadetim v poplavah
naslednji članek
V Ljubljani padel nov svetovni rekord
Svet slavnih
V Ljubljani padel nov svetovni rekord