pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V Ljubljani padel nov svetovni rekord

8. 8. 2023; 09.43
Avtor: K.M.
odbito 2

Akrobati so poskrbeli za atraktivna zabijanja. foto: Nik Bertoncelj

Američani obranili naslov svetovnih prvakov. Celoten nagradni sklad namenili žrtvam poplav.

V sklopu dogodka Odbito na Kongresnem trgu je včeraj v Ljubljani potekalo 5. svetovno prvenstvo v akrobatskem zabijanju, dva Dunking Devilsa sta postavila nov Guinnessov rekord, akrobati pa so se spomnili tudi lani tragično preminulega Petra Kokalja. Po dveh nepozabnih visokoletečih izdajah nad Ljubljanico sta agencija Extrem in ekipa Dunking Devils najbolj poskočen adrenalinski dogodek ljubljanskega poletja preselili na Kongresni trg, nekoliko pa se je spremenila tudi vsebina.

Denarni sklad je bil v celoti namenjen žrtvam poplav. foto: Nik Bertoncelj

Odbito ostaja praznik ljubiteljev akrobatike in trampolinanja, letos pa je v njegovem okviru potekalo tudi 5. Svetovno prvenstvo v akrobatskem zabijanju. Gledalci, ki so tribune napolnili do zadnjega kotička, številni pa so se čez dan zabavali tudi v fan coni, so lahko uživali v atraktivnih akrobacijah domačih, evropskih in ameriških mojstrov. Med njimi velja izpostaviti kapetana ameriške reprezentance, Jerryja L. Burrella, legendo tega športa ter znanca iz šova America's Got Talent, ki pri 59 letih še vedno izvaja nore akrobacije. Prav ameriška reprezentanca, sestavljena iz akrobatov, ki skrbijo za šov med premori tekem lige NBA, se je v Ljubljani izkazala najbolje in tako pobrala že tretji naslov, zmago med posamezniki pa je odnesel Madžar Kerim Daghistani.

So pa zato gostitelji blesteli pri drugi glavni točki dneva: postavljanju Guinnessovega rekorda v najvišjem zabijanju z male ponjave. Že ob prvih poskusih je bilo jasno, da bo šlo zelo visoko, Tadej Ambrožič in Luka Lorenčič pa sta postopno izločila vse konkurente in letvico premaknila na okroglih 5 metrov, kjer sta končala tekmovanje in bosta tako za vpis v knjigo rekordov kandidirala oba. Dvomom o dosežku ne bi smelo biti, saj je za meritve poskrbelo podjetje Dewesoft, ki sodeluje tudi z Naso in številnimi visoko tehnološkimi podjetji.

Ob tem, da so se vsi dobitniki denarnih nagrad le-tem odpovedali v korist prizadetim v poplavah, velja omeniti, da so se akrobati na prav poseben način poslovili tudi od lani tragično preminulega kolega Petra Kokalja (smrtna nesreča na trampolinu). Njemu v čast so izvedli 'akrobatski vlakec' s kar 43 atraktivnimi podajami in zaključnim zabijanjem v koš.

Odbito na Kongresnem trgu

Odbito na Kongresnem trgu foto: Nik Bertoncelj

prejšnji članek
Sandra Bullock po težki bolezni izgubila dolgoletnega partnerja
Svet slavnih
Sandra Bullock po težki bolezni izgubila dolgoletnega partnerja
naslednji članek
Paulina iz Ljubezni na vasi: Zame je bolje, če sem samska
Resničnostni šovi
Paulina iz Ljubezni na vasi: Zame je bolje, če sem samska