pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

'Prijatelji' so se tudi javno poslovili od Matthewa Perryja

15. 11. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Prijatelj, Friends

Igralska zasedba uspešne serije Prijatelji foto: Profimedia

Več kot 14 dni po smrti svojega prijatelja in dolgoletnega soigralca Matthewa Perryja so se na družbenih omrežjih oglasili nekdanji igralci serije Prijatelji.

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer in Matt LeBlanc so ob smrti prijatelja in dolgoletnega soigralca, serijo Prijatelji so snemali med leti 1994 in 2004, nekaj dni po slovesi podali skupno izjavo za medije. "Vsi smo popolnoma pretreseni zaradi izgube Matthewa. Bili smo več kot le soigralci. Smo družina. Veliko je za povedati, toda za zdaj si bomo vzeli trenutek za žalovanje in procesiranje te neizmerne izgube." Igralci so se nato udeležili tudi izjemno zasebnega pogreba, ki je načeloma potekal v krogu širše pokojnikove družine. Zdaj pa so se od dolgoletnega prijatelja poslovili tudi na družbenih omrežjih. 

Jennifer Aniston je objavila skupno fotografijo, ki je nastala med snemanjem uspešne serije Prijatelji, posnetek skupnega pogovora in videoposnetek skupne scene iz serije, s katero sta oba zaslovela v širšem smislu. Ob tem pa je med drugim zapisala: "Posloviti se od našega Mattyja je bil nor val čustev, ki ga še nikoli nisem doživela. Vsi kdaj v življenju doživimo izgubo. Izgubo življenja ali ljubezni. Vedno nas je bilo šest. To je bila izbrana družina, ki je za vedno spremenila naše bistvo in našo nadaljnjo pot. Matty je vedel, da rad spravlja ljudi v smeh. Kot je dejal sam, je mislil, da bo umrl, če ne bo slišal smeha. Njegovo življenje je bilo dobesedno odvisno od tega. In fantu je to tudi uspelo. Vse nas je nasmejal. In to močno. V zadnjih nekaj tednih sem prebirala naša medsebojna sporočila. Smejali smo se in jokali, nato pa se spet smejali. Shranila jih bom za vedno. Matty, tako zelo te imam rada in vem, da si zdaj popolnoma pomirjen in brez vsake bolečine. Počivaj bratec, vedno si mi polepšal dan."

Courteney Cox je objavila posnetek iz serije Prijatelji, na katerem sta se lika, ki sta ju igralca upodabljala, prvič zapletla. "Hvaležna sem za vsak trenutek, ki sem ga preživela s teboj, Matty, in vsak dan te pogrešam. Ko z nekom sodeluješ tako tesno, kot sem sodelovala z Matthewom, je na tisoče trenutkov, za katere si želim, da bi jih lahko delila. Za zdaj je tu eden mojih najljubših," je ob tem zapisala in pojasnila, kako je omenjena scena vplivala na potek zgodbe Prijateljev. Chandler in Monica naj bi v Londonu preživela eno skupno noč. Toda zaradi odziva občinstva, je to postalo začetek njune ljubezenske zgodbe. V tem prizoru mi je, preden smo začeli snemati, zašepetal smešno repliko, ki naj bi jo povedala. To je pogosto počel. Bil je zabaven in prijazen."

David Schwimmer je prav tako objavil skupno fotografijo in prijatelju namenil te besede: "Hvala za deset neverjetnih let smeha in ustvarjalnosti. Nikoli ne bom pozabil tvojega brezhibnega komičnega časa in nastopa. Znal si vzeti preprost dialog in ga prilagoditi svoji volji, kar je povzročilo nekaj tako izvirnega in nepričakovano smešnega, da je še vedno osupljivo. In imel si srce. To si radodarno delil z nami, da smo lahko iz šestih neznancev ustvarili družino. Ta fotografija je z enega mojih najljubših trenutkov s teboj. Zdaj se ob njej smejim in žalujem hkrati."

Matt LeBlanc je v svoji objavi delil fotografije skupnih scen in zaključno fotografijo, na kateri se objema vseh šest soigralcev. "S težkim srcem se poslovim. Časi, ki sva jih preživela skupaj, so resnično med najljubšimi v mojem življenju. V čast mi je bilo deliti oder s teboj in te imenovati prijatelj. Vedno se bom nasmehnil, ko bom pomislil nate, in nikoli te ne bom pozabil. Nikoli. Razširi krila in poleti, brat, končno si svoboden. Z veliko ljubeznijo," je ob tem napisal in se na koncu še pošalil: "In mislim, da boš obdržal 20 dolarjev, ki mi jih dolguješ.

Nazadnje pa se je na družbenih omrežjih oglasila tudi Lisa Kudrow, ki je prav tako objavila skupno fotografijo in del spominov na prijatelja. "Hvala, ker sem se ob tvojih besedah tako smejala, da so me bolele mišice in so mi vsak dan tekle solze po obrazu. Hvala za tvoje odprto srce v šeststranskem odnosu, ki je zahteval kompromise. In veliko "govorjenja". Hvala, ker si se pojavil v službi, ko se nisi počutil dobro, in bil potem popolnoma briljanten. Hvala za najboljših 10 let, ki jih človek lahko doživi. Hvala, ker si mi zaupal," je med drugim zapisala. 

prejšnji članek
Bo Jan Plestenjak po novem prodajal kakije?
Svet slavnih
Bo Jan Plestenjak po novem prodajal kakije?
naslednji članek
Ana Praznik že zavihala rokave in začela s prenovami
Svet slavnih
Ana Praznik že zavihala rokave in začela s prenovami