pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Britanec, ki je obnorel ženske po vsem svetu

13. 4. 2024; 08.00
Avtor: T.L./ revija Lady
theo james 1

Theo James foto: Profimedia

Thea Jamesa so mnogi opazili v drugi sezoni priljubljene in hvaljene serije Beli lotos (The White Lotus), za katero je prejel svojo prvo nominacijo za emmyja. Trenutno ga lahko gledate v Netflixovi seriji The Gentlemen v režiji Guya Ritchieja in nič ne pretiravamo, če napišemo, da smo gledalci navdušeni, oboževalke pa povsem iz sebe.

Theo James v seriji The Gentlemen, ki je nastala po istoimenskem filmu iz leta 2019, igra Eddieja Hornimana, odtujenega mlajšega sina angleškega aristokrata, ki po očetovi smrti podeduje družinsko posest. Še dodatno je šokiran, ko izve, da je posestvo pravzaprav imperij konoplje. Čeprav se Eddie ni želel ukvarjati s kriminalnimi zadevami, mu je vloga gangsterja všeč in postane znano ime v svetu mafije. Vendar pa v poslu sreča številne sovražnike, ki želijo prevzeti njegov poslovni imperij. Glede na to, da je serija prevzela gledalce že prvi dan predvajanja, ni presenetljivo, da so ti navdušeni nad vlogo postavnega 39-letnika.

A Theo ni le fant visokih ličnic in olivne polti. Igralec je imel že pred slavnimi serijami zanimivo in raznoliko življenje. Čas je preživljal z delom v baru in tudi v britanskem zdravstvenem sistemu ter dokazoval svoje druge talente s petjem v skupini Shere Khan. Ena izmed izstopajočih stvari pri njem je njegova zasebnost – v dobrih desetih letih mu je uspelo zgraditi vročo kariero na televiziji in filmu, ne da bi bil predan vplivnež, ki skrbi za svoje sledilce na družbenih medijih. Namesto tega se je odločil za bolj tiho življenje. Poročil se je leta 2018 in ima dva otroka ter živi razmeroma mirno, a uspe še vedno dobiti veliko vrhunskih vlog.

Skrajšal ime

Zvezdnikovo polno ime je Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis. Njegov oče Philip Taptiklis je poslovni svetovalec grškega porekla, mati Jane pa ima škotske korenine in je vse življenje delala v britanskem zdravstvu. Prihaja iz velike družine, v kateri je najmlajši otrok. Ima namreč dva starejša brata in dve starejši sestri. Rodil se je 16. decembra 1984 v High Wycombu, zelo rad pa pove, da ima rojstni dan na isti datum kot slavna britanska pisateljica Jane Austen.

Odraščal je v majhnem mestu Askett, svoje igralske sposobnosti pa je pridobival na gledališki šoli Bristol Old Vic Theatre School. Med študijem je spoznal, da če želi biti igralec, mora imeti preprostejše ime. »Priimek Taptikilis nekateri zelo težko izgovorijo. James je moje srednje ime, za priimek pa sem ga izbral zaradi izjemne povezanosti z družinskim članom,« je povedal za ameriške medije.

Igra pa ni bila vedno na prvem mestu, prvotno se je namreč želel ukvarjati z glasbo. »Glasba so bile moje sanje. Znam peti, a z inštrumenti mi gre slabo. Bi pa rad v življenju igral vlogo glasbenika,« je nekoč poudaril. Kmalu po diplomi je dobil vlogo v priznani britanski seriji Downton Abbey. Nastopil je v prvi sezoni, ko je igral turškega diplomata Kemala Pamuka. Potem se je preizkusil tudi na filmskem platnu, pravo slavo pa je požel v filmski trilogiji Razcepljeni, kjer je igral Tobiasa Foura Eatona. Kmalu so ga vzljubile oboževalke po vsem svetu, postal pa je tudi obraz za parfum Huga Bossa The Scent.

Tudi zaradi svoje priljubljenosti pri ženskah je dobil vlogo v romantični seriji Žena popotnika v času, ki je nastala po istoimenskem romanu Audrey Niffenegger. Serija sicer ni navdušila kritikov, Theo pa je padel v oči avtorjem HBO-jeve uspešnice Beli lotos.

V drugi sezoni je igral predrznega investicijskega menedžerja, ki pretenta svojega študentskega prijatelja Ethana, medtem ko sta on in njegova žena na počitnicah na Siciliji. Lani mu je vloga prinesla prvo nominacijo za prestižno televizijsko nagrado emmy za najboljšega stranskega igralca v dramski seriji.

Srečno poročen

Čeprav je s svojim videzom osvojil srca žensk po vsem svetu, je na razočaranje mnogih srečno poročen. Njegovo srce je osvojila irska igralka Ruth Kearney. Par se je spoznal med skupnim obiskovanjem gledališke šole Bristol Old Vic in se zaljubil. Ruth ni tako znana kot njen mož in v intervjujih pogosto poudarja, da igra zato, ker obožuje delo, ne zato, da bi bila slavna. Igrala je v Netflixovi seriji Kalifornijski guru, pa v serijah Sanditon in Get Shorty. V Sanditonu sta skupaj s Theom zaigrala na malih zaslonih. Serija temelji na istoimenskem nedokončanem romanu Jane Austen. Theo je utelesil enega od glavnih likov, Sidneyja Packerja, medtem ko je Ruth igrala bogato dedinjo Elizo Campion, s katero se Sidney v seriji na koncu poroči.

In v resničnem življenju sta poročena od leta 2018. Čeprav svoje zasebno življenja nerad komentira, je vseeno priznal, da mu je bilo včasih težko. »Skupaj sva že zelo dolgo, saj sva začela razmerje, ko sva bila oba na začetku najinih karier. Včasih je lahko težko, a težki časi, če jih uspeš prebroditi, okrepijo odnos,« je povedal za Evening Standard.

Theo in Ruth sta ponosna starša dveh otrok. Njuna starejša hči se je rodila avgusta 2021, a ni njenega imena v intervjujih nikoli razkril. »Na začetku je bila vloga očeta zelo naporna, ves čas sem bil pod stresom. Težko je, še posebno pri prvem otroku, saj ti preprosto spremeni vse življenje, a na koncu te očetovstvo naredi veliko boljšega človeka,« je priznal. Septembra 2023 sta na skrivaj dobila drugega otroka, sina, veselo novico pa je igralec oznanil januarja 2024 na podelitvi emmyjev. »Imava štirimesečnega sina,« je povedal takrat. In to je bilo vse, kar po mnenju zvezdnika lahko zanima javnost in radovedne britanske medije.

prejšnji članek
Doslej neznano ozadje izbora za sodelovanje v kvizu Kolo sreče
Svet slavnih
Doslej neznano ozadje izbora za sodelovanje v kvizu Kolo sreče
naslednji članek
'Ne proslavljam rojstnih dni, sploh pa ne tako šokantnih'
Svet slavnih
'Ne proslavljam rojstnih dni, sploh pa ne tako šokantnih'