Svet slavnih
 

Najstniška zvezdnica razkrila diagnozo raka na dojkah

19. 8. 2024; 18.00
Avtor: K.M.
Danielle Fishel

Danielle Fishel je najprej mislila, da diagnoze ne bo delila z javnostjo. foto: Profimedia

Danielle Fishel, ki je kot Topanga Lawrence osvojila srca gledalcev v 90-ih letih, je nedavno razkrila svojo diagnozo raka na dojkah

Danes 43-letna Danielle Fishel je bila z vlogo Topange Lawrence med letoma 1993 in 2000 ena izmed glavnih zvezdnic serije Boy meets world. Nato se je, po nekaj manjših vlogah in po igralskem premoru, leta 2014 vrnila z isto vlogo v nadaljevanju serije Girl meets world. Slednja se je zaključila leta 2017 in čeprav Danielle kasneje ni igrala več ne v serijah in ne v filmih, še vedno ostaja del Hollywooda, predvsem zaradi zgodovine in dejstva, da s soigralcema iz omenjenih serij Willom Friedlom in Riderjem Strongom ustvarja podcast Pod meets world. 

Javno delila diagnozo raka dojk

V nedavni epizodi podcasta Pod Meets World, ki ga vodi skupaj s soigralcema Willom Friedlejem in Riderjem Strongom, je spregovorila o svoji izkušnji z diagnozo DCIS (duktalni karcinom in situ), zgodnji obliki raka dojk. V epizodi, objavljeni 19. avgusta, je Danielle povedala: "Pred kratkim so mi diagnosticirali DCIS, kar pomeni duktalni karcinom in situ, kar je oblika raka dojke. Je zelo zgodaj in tehnično je to stopnja nič." Ob tem je poudarila, da gre za manjšo diagnozo, ki pa kljub temu zahteva poseg. "Diagnosticirali so mi visokograden DCIS z mikro invazijo. Bom v redu. Čaka me operacija za odstranitev, nato pa še nadaljnje zdravljenje."

Z nekdanjima soigralcema Willom Friedlom in Riderjem Strongom zdaj ustvarja podcast. foto: Profimedia

Spodbuda k rednim pregledom

Danielle, ki je igrala Topango vseh sedem sezon serije Boy Meets World in nato še v treh sezonah serije Girls Meets World, je priznala, da je sprva mislila, da bo to ohranila zase. Vendar pa jo je motivacijska govorka Glennon Doyle spodbudila k deljenju svoje zgodbe še preden pride do "lepega zaključka". "Glennon pogosto govori o tem, kako veliko ljudi čaka, da svoje izkušnje delijo šele, ko prebrodijo težave. Toda največ se lahko naučimo prav na začetku ali sredi te 'neredne' poti," je dodala Danielle.

Sprva je novico delila le z najbližjimi – možem Jensenom Karpom, starši in bratom. A kmalu je spoznala, da je z deljenjem izkušenj pridobila veliko podpore in informacij. Danielle je poudarila tudi, kako pomembno je redno opravljanje preventivnih pregledov. Njeno zgodnje odkritje raka je posledica tega, da je takoj po prejemu opomnika opravila letni mamogram. "Edini razlog, da sem raka ujela v ničelni fazi, je ta, da sem takoj po prejemu sporočila o terminu mamograma, naredila pregled. Upam, da bo to spodbudilo druge, da se pregledajo. Če že morate izvedeti, da imate raka, naj bo to v začetni fazi."

prejšnji članek
Kje se je skrivala Ilka Štuhec?
Svet slavnih
Kje se je skrivala Ilka Štuhec?
naslednji članek
Gregor Ravnik navdušil razprodano prizorišče, podprli so ga številni znani obrazi
Svet slavnih
Gregor Ravnik navdušil razprodano prizorišče, podprli so ga številni znani obrazi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.